Archive for black mentor

Pop Pop Pop…Pop Kuiz…

Posted in My Stories, Promote with tags , , on July 27, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum…

Pop Kuiz kini kembali smula…dah lama rancangan ni tak ditayangkan…Ahad,260709,saya,liza,rahim follow rizal dan fahmi ke studio rakaman ntv7 di glenmari shah alam…rizal and fahmi ni senior saya masa kat kolej dulu…diorg terpilih tuk jadi peserta dlm rancangan pop kuiz ni…disebabkan rakaman kat glenmari,rizal ajak la kitorang tuk support diorg berdua…hehehe…

rakaman sepatutnyer start kul3ptg…tp kul11.20pg kitorang dah terpacak kat studio tuh…punya la semangat rizal ngan fahmi ni…hahahahaa…last2 kitorang g brekfest dulu…kul12.15 baru gerak ke studio smula coz kul1 diorg ader briefing sebelum rakaman…sesambil tunggu diorg dipanggil,layan melodi dulu…sedih dgr berita pasal kak yasmin ahmad dah meninggal dunia selepas 3hari koma…al-fatihah tuk kat yasmin…huhuhuuu…

ramai jugak la artis yg dtg hari tu…antaranya alif OIAM,sherry,amelia OIAM,esther OIAM,harun salim bachik,black mentor…tu je kot yg saya perasan…hehehee…

pop01a

ni dia peserta yg bertanding ngan rizal n fahmi…pasangan pertama nama team nyer ‘ajak-ajak fighting'(AAK)…team ke2 pasangan artis,alif OIAM ngan sherry(pelakon tv),nama team diorg ‘kalah pun takpe'(KPT)…hahaha…team rizal ngan fahmi lak GEMPAK…gempak seih… ;p

pop01b

first time saya tgok rakaman kuiz tuk tv…penonton tak ramai pun…just kawan2 peserta jerk…memula nak amik gamba rasa segan sebab takut tak leh shoot…saya sorok2 shoot gak…tgok takde org tegur shoot je la…hehehe…pop kuiz ni di host kan oleh aidid marcello dan yatt hamzah…

pusingan pertama sape cepat di jawap…time ni saya tgok podium tempat diorg berdiri tu mcm nak tercabut dah sebab diorg dok tekan2 buzzer…hahahaha…pusingan pertama team artis menang…team gempak no.2…

pusingan ke2 lak diorg kena berlakon…diorg kena sambung melakonkan adengan berdasarkan petikan dari filem talentime…masa adibah nor ckp next2 masa audition…pusingan ni ader artis jemputan yg konon2 jadi pengarah and akan bg markah pada lakonan peserta…artis jemputan nyer harun salim bachik…mmg lawak spontan la harun salim bachik ni…tergelak kitorang dibuatnya…lakonan team AAK dpt 12markah…lakonan team KPT dpt 16markah…team GEMPAK lak dpt 16markah gak…saya mmg tak leh tahan gelak tgok lakonan rizal ngan fahmi…hahahahaa…patutnyer diorg leh dpt markah lebih punya…hehehee…tp sebab nak kasi adil kat artis kot… 😀 bile dah campur markah round 1 ngan 2 team artis still no.1…team rizal ngan fahmi no.2…

pop02

tp pusingan ke3 mmg sengit…markah antara team artis KPT ngan gempak asyik potong memotong…mcm bwk kete lak…hahahaa…pusingan ke3 diorg kena jawap soalan berdasarkan aper yg penyanyi jemputan nyanyi time tu…penyanyi jemputannya black mentor…dua lagu yg black nyanyikan…first song tajuk lagu nyer  manira…second song hitam manis…boleh tahan vocal live black ni…lepas lagu first team KPT masih didepan…

pop03

tp bile masuk soalan lagu ke2 team gempak byk dpt jawap soalan…dan diorg lah pemenangnya…tahniah tuk rizal ngan fahmi…lepas ni diorg akan ke second round lawan kumpulan yg menang dari episod sebelumnya…kalau tak silap rakamannya hari khamis nie…tak dpt la nak follow diorg sebab time keje…hehehee…

pop04

lepas habis kuiz black nyanyi lagu aku rindu sayang kamu sebagai penutup rancangan…

pop05

last skali sebelum balik kitorang pun posing2 dgn black mentor…rizal ngan fahmi nak amik berkat ngan juara mentor ni…mne la tau pasni diorg pemenang utama pop kuiz ni…sape tau kan… ;p …thanks pada rahim sebab shoot kan gambo ni…sian rahim tak ader dlm gambo ni…hihihiii…

to rizal n fahmi…good luck tuk second round khamis ni… ^_^Y

dgr citer nyer rakaman diorg ni akan ditayangkan bln11 nnt…hari ahad jam 5.30ptg…

Lovely,
NurLi3y