Yeahhh!!! I’m in… ;)

Posted in My Stories, Promote with tags , on June 10, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

akhirnya…yg di tunggu2…photo2 yg saya submit di 24hour kl terpilih jugak…happy rasanya…hehehee…so kengkawan…kite jumpa di KLue urbanscapes nnt k… 🙂

KL01

KL02

KL03

KL04

KL05

KL06

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

Wedding of Azmir & Faezah

Posted in My Stories, Wedding on June 8, 2009 by nurli3y

salam dan slamat sejahtera…hehehee…

minggu cuti sekolah ni byk betul undangan majlis kawen-kawen…ahad lepas,070609,azmir dan faezah dah sah menjadi suami isteri…dua2 ni kawan saya masa sekolah menengah dulu…tp takde rapat mne pun…just kenal2 camtu je…diorg berdua ni keje nyer sebagai cikgu…azmir cikgu sekolah rendah,faezah lak cikgu sekolah menengah…hehehee…kebetulan saya balik cuti ke kampung di kuala kubu bharu,sebab mak sakit and kena tahan masuk wad…tp alhamdulillah mak dah sihat sket…so dpt la dtg majlis kawen diorg berdua ni…ramai jugak kawan2 sekolah yg turun…yg lama dah tak jumpa pun ader…dah jadi mcm reunion lak…hehehehee…so,tahniah la buat azmir dan faezah…minggu depan plak ader satu lagi pasangan  yg bakal berkahwin…dua2 pun member sekolah gak…lama betul diorg ni bercintan cintun…dari zaman sekolah gitu…hehehehee…pergi majlis kawen,dpt kad kawen lagi…insyaAllah akan ku cuba hadirkan diri tuk makan free… :p

af01

af03

af02

Lovely,
NurLi3y

Weekend yg busy…

Posted in My Stories, Scenery, Wedding with tags , , , , , , , , on June 3, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

weekend ni mmg penat rasanya…tp ni la dikatakan hobby…hobby yg tak kenal penat…hehehehee…
hari sabtu saya turun kl tuk carik koleksi photo2 kl…saya nak submit kat galery 24hourKL tuk exhibition anjuran KLue urbanscapes 2009 yg akan diadakan 27june kat KLpac…kalau terpilih boleh dpt 2keping tiket free tuk masuk ke event ni…saya tak berapa tau sgt jln2 kl ni…seb baik la rizal nak teman kan saya trun shoot…thanks rizal…kalau tak dah nekad nak trun kl sorang2…huhuhu…kitorang trun erea2 stesen komuter KL ngan erea CM jerk…so dlm byk2 shoot yg saya amik yg ni la saya pilih tuk submit…

KL-KTM

cm01

cm02

cm03

cm04

cm05

sesambil tu posing2 skali… 🙂

cm-me

cm-me2

cm-rizal

sesampai kat rumah setel aper yg patut,mlm start edit gambar sebab last submit 1june…dgn mate yg ngantuk dan badan yg penat ku gagahkan diri jugak mengedit dan submit photo2 ni…dah la line tenet lembab…kena la tunggu…huhuhu…

ok…abes citer hari sabtu….

————————————————————————————————————–

penat hari sabtu tak abes lagik,sambung lak hari ahadnya saya tag along dgn elly aka yanniz shoot wedding abg sulong dia kat TTDI damansara…

Wedding of Munadzam & Ayu…310509

sesi make-up

ma-01

ma-02

ma-03

ma-04

acara di dalam dewan

ma-05

ma-06

outdoor photoshoot lak…lokasi dekat tasik berdekatan SJMC subang jaya…

ma-07

ma-08

ma-09

ma-10

hensem abg elly and kakak iparnya pun cun…suke dgn hasil make-up mak andam tuk pengantin perempuan…first time shoot wedding dlm dewan…agak mencabar gak…sebab cahaya yg kurang dan shiling yg tinggi…

setelah 2tahun saya gunakan kmera D70s ni saya rasa dah tiba masanya untuk servis…tp nak servis…….duit oh duit…huhuhuhuuu…please give me some money….. T-T

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Hi…this is my card…

Posted in My Stories, Promote with tags on May 27, 2009 by nurli3y

salam kawan2…

hehehe…tak tau nak update aper minggu ni…sebab takde kluar kemana2 amek gambar…so kebetulan saya baru je lepas design business card sendri…saje la nak publish kat sini…mne la tau kot2 nnt leh dpt job freelance ke…poket tgh kering ni…huhuhuu…

businesscard_nurli

saje gatal2 tgn nak buat business card sendiri…selalu kuar outing ngan kawan2 photo ader je yg hulur business card…saya gak yg takde kad nak dihulurkan…so saya pun design la satu…design simple2 jerk pun…hehehee…

bisnes-card02

ni la hasilnya lepas di print…saya deal ngan member opis…dia jadi org tgh pada company printing ni…boleh klik sini untuk maklumat lanjut…

oklah…tak tau aper lagi nak citer…pada sesapa yg singgah sini ader job2 freelance yg nak pas2 tuh, pas2 la kat saya sket…hehehee…

adiosa….

Lovely,
NurLi3y

Holiday at Hyatt Regency, Teluk Chempedak, Kuantan…

Posted in My Stories, Scenery with tags , , , , , , , , on May 20, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum kawan2 smua…

16-180509…seronoknya la dpt bercuti beramai2 dgn kawan2…hari minggu yg takkan saya lupakan…hari jumaat saya dan OD tumpang kereta liza konvoi dgn kak nina,farihna dan kak aisyah…kami dpt jemputan kawen dari kak izan, finance di iTis…adik lelaki dia kawen hari sabtu di gambang…kak aisyah jadi pengapit perempuan…jadi kami amek peluang ni tuk holiday kat sana skali…kami tido di hotel hyatt regency…sampai pun dah lewat ptg…sebab ke gambang dulu singgah ke rumah kak izan…sampai hotel lepak2 dulu dlm bilik,pastu turun ke pantai…ingat nak amek gambar sunset…tp kat pantai teluk chempedak ni matahari naik waktu pagi…so kami amek gambar posing2 je la…hehehee…

tc-001

tc-002

tc-002a

pas posing2 and main air laut,mlmnya kami makan dekat kedai2 yg berdekatan tepi pantai…punyala lama kami tunggu oder dari kedai makan tuh…tunggu air sampai dekat 1/2jam…tp disebabkan leka berborak2 gelak ketawa hilang sket rasa marah dlm hati sebab dpt makanan lambat…thanks pada kak nina sebab belanja kami mlm tu…lepas abes makan mlm kami balik smula ke bilik layan tv sambil strika baju tuk ke majlis kawen nnt…

tc-003

pagi sabtunya, saya,liza,OD dan farihna plan nak shoot sunrise…sanggup bangun awal pagi…tp terlepas sunrise sebab kul6.40pg baru turun…hehehee…kmera lak berwap…nak tunggu lens clear smula amik masa…awan lak agak byk pagi tu…last2 kami decide terus breakfast…mkn pagi tu yg paling sedap rasanya adalah dim sum…first time saya mkn dim sum…mmg kena ngan selera saya…nyum nyum…

tc-004

memasing perut dah kenyang,nampak lak bunga seri pagi @pun morning glory kembang dekat dgn tempat breakfest hotel ni…apalagi…kitorang turun la shoot bunga yg hanya berkembang di waktu pagi je…hehehee…

tc-005

tc-006

lepas shoot2 bunga ni kami main2 air kat tepi pantai…OD lak mandi laut…mmg dari ptg jumaat dia sebok nak mandi laut…dpt jugak la dia lepas geram pagi sabtu tu walaupun sekejap je…kul9pg kami naik ke bilik smula tuk bersiap2 nak ke rumah kak izan…tp kat sana saya tak bwk kmera…so takde la gambar…hehehee…kat kawan2 lain ader…tp tak sempat nak mintak lak…huhuhu…

lepas balik dari kenduri kawen adik kak izan,kami lepak2 dulu dlm bilik tido sekejap sebab awal2 pagi dah bangun…pastu ptg nyer turun ke pantai…ramai pulak kawan2 yg turun ptg tuh…budak2 laki main beach volley ball…cuaca ptg tu sgt cerah n best tuk amik gambar… 🙂

tc-007

sementara budak2 laki main beach volley ball…saya plak main tiup2 bubble…jadi kanak2 riang sekejap…hahahaa…

tc-008

lepas penat main2 kat tepi pantai…kul7ptg  naik smula ke bilik sebab kena bersiap sedia nak pegi makan ikan bakar kat restorant ana ikan bakar petai…byk giler menu malam tu…tak terhabis nak makan semua…siap ader yg bungkus bawak balik lagi…thanks pada kak izan sebab mempelawa kami smua tuk mkn free kat restorant tuh…

tc-010dlm gambar ni tak smua menu ada…lama betul tunggu diorg hidangkan satu persatu menu…smuanya ader 8jenis menu malam tu…heheheee…

tc-009

tc-010asempat gak kami bergambar bramai2 sebelum balik…antara kawan2 opis yg dtg ke majlis kawen adik kak izan…

masa tgh lepak2 kat kereta sebelum balik ke hotel bersembang2 dulu ngan yan,dani,irfan…diorg plan nak buat cls kat tepi pantai…saya pun dgn happy nyer nak join diorg skali…janji kul11mlm jumpa kat tepi pantai…tp budak2 laki ni turun kul12mlm lak…lama kitorang tunggu diorg kat tepi pantai tu…seb baik la bwk bubble turun…main bubble kat tepi pantai sambil dgr bunyi ombak…releks je rasanya…bile budak2 laki dah turun mula la shoot…kami buat teknik melukis dgn cahaya…lupa lak nama teknik tu…pastu saya shoot cls sket…tp tak byk sgt pun saya shoot…hehehee…ni la dia sket hasil dari saya yg tak seberapa…

tc-011

tc-012model yg  melukis dgn kreatif  ni adalah irfan dan yan…saya takde tripod…sebab tu gambar tak berapa nak sharp sgt…hehehee..

tc-013yg ni plak guna teknik cls…tp cls saya tak berapa menjadi rasanya…sebab ade kecelaruan dlm setting…maklumla…saya guna d70s jerk…yg lain smua guna d80 ke atas…so saya pun tak byk shoot…ni je la yg terbaik rasanya…thanks sham ngan OD sebab jadi model..heeeee…lama giler kitorang lepak kat tepi pantai ni…kitorang geng2 perempuan kononnya nak naik ke bilik kul1.30pg…tp tersangkut plak sebab masa dah naik ke tebing masa tu bulan terang…reflaction kat air laut plak lawa…pastu budak2 laki tgh dok melayan cls lagi kat tepi pantai…view plak best…aper lagi kitorang shoot diorg dari jauh…ni la hasilnya…

tc-014

last2 balik ke bilik dah kul2pg…yg budak2 laki tak tau la kul bape diorg balik ke bilik…padahal sok paginya kitorang dah janji nak shoot sunrise kul6pg…tp 6pg la sgt kan???hahahaa…kul6pg farihna call ke bilik tnyer nak turun ke tak…kami geng2 perempuan turun jugak kul6.30pg…tp kecewa jugak la…sebab awan lindung matahari…seb baik la effect awan pagi tu agak menarik…dpt la satu dua shoot yg saya berkenan…geng2 budak laki turun jugak…tp lewat sket…rasanya kul6.45 kot diorg turun…

tc-015

tc-016

sambil2 tu posing2 sekejap dgn bunga morning glory…heheheee…

tc-017mata ku yg kuyu sebab tak cukup tido…hahahahaa…original eyes tanpa celak dan contact lens… ;p

lepas posing2 kat ngan bunga2an ni…kitorang begerak ke hujung pantai dekat dgn batu2an…dari ptg jumaat lagi saya nak ke batu2an ni…cuma tak cukup masa jerk…sebab agak jauh jugak dari hotel…sempat jugak pagi ahad tu kitorang ke batuan2 ni…pastu saya kena jadi model farihna sekejap…hehehee…

tc-018

tc-019last posing sebelum balik ke hotel tuk breakfest…perut dah bergendang2 masa ni…hahahaa…

lepas breakfest,kitorang layan mandi kat swimming pool…dari hari jumaat ngan sabtu tak sempat nak main2 air kat swimming pool…pagi ahad tu kitorang geng2 budak opis yg konker itu kolam…hahahaa…tp takde gambar…sebab tak bwk turun kmera pun… ;p

kul12tgh hari cek out pastu bergerak balik smula ke sunway…sampai rumah giler2 letih plus ngantuk yg amat sgt…seb baik hari isnin dah amik cuti awal2…so hari isnin layan tido seaman-amannya…..hahahahaa…

note: panjang gile dah taip ni…ni entry saya yg paling panjang kot…hahahaa…rindu nak makan dim sum daaa…wuuuuu…

Lovely,
NurLi3y

Outing 2 Zoo Negara…

Posted in Animal, My Stories with tags , , , on April 28, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum…

pszoo

Ahad 260409 berlangsung satu aktiviti photo improvement outing di zoo negara anjuran forum photoskool.net…saya dah lama tak masuk forum,hari isnin saje2 masuk forum tgok aper aktiviti yg terdekat…seb baik tak terlepas aktiviti ni…saya pun dah naik bosan 2minggu sabtu ahad dok kat rumah je tak kluar outing ke mana2…tgok list nama punya la ramai…tgok list ader nama2 yg saya kenal…so saya pun daftarkan la diri…masa saya daftar saya org yg ke 82…akhir skali tgok list hari sabtu dah cecah 90++ org…tp dgr2 khabarnya yg dtg  join outing ni dlm 72org je kot…ni outing kali ke-3 saya follow anjuran forum ni…tp outing kali ni yg paling ramai…bile dah ramai2 mcm ni tak dpt nak kenal smua…hehehee…

pszoo01

pszoo02front from left : wan(undermysin), me, zura, syahir
back from left : wawan(awanhujanribut), syakir, joe(D70s)

untuk memudahkan pembelajaran,kami di bahagi2 kan dlm team…satu team 7org…team saya dikepalai oleh en.joe (D70s)…ahli kumpulan lain wan (undermysin), wawan (awanhujanribut), syakir, syahir dan zura…diorg smua ni saya baru firstime jumpa…kecuali wan sebab dah pernah follow dia outing…hehehee…

saya g zoo negara ni tumpang wan dan wawan…thanks wan sudi jemput saya kat kl sentral…tp kami lewat sampai sebenarnya…kire2 jam 9.30pg sampai ke zoo…time tu mcm sesi memperkenalkan diri…nasib baik la diorg tak masuk ke dlm lagi…hehehee…then en.adhadi bg penerangan sket tentang outing…dan juga ucapan dari guru besar photoschool,en.saifulnang…lepas bg2 kumpulan,shoot photogroup dulu kat entrance,then baru berpecah ikut kumpulan sekitar jam 10pg…jln2 dlm zoo shoot2 kul1.30ptg kami kluar lunch ke NZ curry house di wangsamaju…lepak2 borak2…kul3 saya,wan dan wawan pun chow…

oklah…ni antara shoot2 yg paling ok saya rasa…huhuhu…enjoy…

zoo01 ngaaaa… ;p

zoo02 love… ❤

zoo03 the beauty…

zoo04smile… 🙂

zoo05 releks…

zoo06 sleeping… 😀

zoo07 grrrr…

zoo08 look at you…

zoo09 nyum nyum…

zoo10 conecting…

tp saya tak puas berjalan lagi dlm zoo ni…tak smua tempat kitorang dpt pergi…sebab lama sgt tertumpu kat satu2 binatang tuk dpt kan shoot…tak sempat nak bermesra2 dgn penghuni zoo ni…len kali insyaAllah kan dtg smula ke zoo ni…heheheee…

Lovely,
NurLi3y

Babai OD…huhuhuuu… T_T

Posted in My Stories on April 22, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…..

odi02v2
 

alkisah sewaktu breakfast di santai…210409…

od : nurli…hari ni last tau odi brekfes…

nurli : hah????nape plak???? odi nak brenti ke???

od : a’ah…hari ni odi lastday…

huhuhuu…odiii…nape odi brenti keje…nnt org takde kawan nak turun brekfest pagi2…huhuhuu…. T_T

odi…teman brekfes yg slalu teman saya makan pagi2 sebelum start kerja2 di opis…setiap pagi kul8.30 kami turun sama2 brekfes di santai…borak2…gelak2…tp…..

odi…brenti keje sebab nak sambung blajar kat UM katanya…tahniah odi…dari tahun lepas lagi odi cerita yg dia nak sambung blaja…tp asyik postpone je…ape2 pun odi…smoga success dgn aper yg odi lakukan…

tapikan odi…odi takde kat opis terasa sunyi laa…slalu org menjeling odi trun naik g toilet dari tempat duduk…kacau budak2 kat bilik blkg…tp hari ni rasa sunyi jerk odi takde tau…huhuhuu…

nanti kalau odi nak shoot2 ajak2 la org join skali eh…smoga kite bertemu lagi odi… 🙂

odi01v2

 odi yg duduk di kerusi…sempat gak kami bergambar bersama2 odi sebelum balik…odi…we all always miss u… 🙂

Lovely,
NurLi3y