Archive for the Wedding Category

Wedding of Azmir & Faezah

Posted in My Stories, Wedding on June 8, 2009 by nurli3y

salam dan slamat sejahtera…hehehee…

minggu cuti sekolah ni byk betul undangan majlis kawen-kawen…ahad lepas,070609,azmir dan faezah dah sah menjadi suami isteri…dua2 ni kawan saya masa sekolah menengah dulu…tp takde rapat mne pun…just kenal2 camtu je…diorg berdua ni keje nyer sebagai cikgu…azmir cikgu sekolah rendah,faezah lak cikgu sekolah menengah…hehehee…kebetulan saya balik cuti ke kampung di kuala kubu bharu,sebab mak sakit and kena tahan masuk wad…tp alhamdulillah mak dah sihat sket…so dpt la dtg majlis kawen diorg berdua ni…ramai jugak kawan2 sekolah yg turun…yg lama dah tak jumpa pun ader…dah jadi mcm reunion lak…hehehehee…so,tahniah la buat azmir dan faezah…minggu depan plak ader satu lagi pasanganΒ  yg bakal berkahwin…dua2 pun member sekolah gak…lama betul diorg ni bercintan cintun…dari zaman sekolah gitu…hehehehee…pergi majlis kawen,dpt kad kawen lagi…insyaAllah akan ku cuba hadirkan diri tuk makan free… :p

af01

af03

af02

Lovely,
NurLi3y

Weekend yg busy…

Posted in My Stories, Scenery, Wedding with tags , , , , , , , , on June 3, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

weekend ni mmg penat rasanya…tp ni la dikatakan hobby…hobby yg tak kenal penat…hehehehee…
hari sabtu saya turun kl tuk carik koleksi photo2 kl…saya nak submit kat galery 24hourKL tuk exhibition anjuran KLue urbanscapes 2009 yg akan diadakan 27june kat KLpac…kalau terpilih boleh dpt 2keping tiket free tuk masuk ke event ni…saya tak berapa tau sgt jln2 kl ni…seb baik la rizal nak teman kan saya trun shoot…thanks rizal…kalau tak dah nekad nak trun kl sorang2…huhuhu…kitorang trun erea2 stesen komuter KL ngan erea CM jerk…so dlm byk2 shoot yg saya amik yg ni la saya pilih tuk submit…

KL-KTM

cm01

cm02

cm03

cm04

cm05

sesambil tu posing2 skali… πŸ™‚

cm-me

cm-me2

cm-rizal

sesampai kat rumah setel aper yg patut,mlm start edit gambar sebab last submit 1june…dgn mate yg ngantuk dan badan yg penat ku gagahkan diri jugak mengedit dan submit photo2 ni…dah la line tenet lembab…kena la tunggu…huhuhu…

ok…abes citer hari sabtu….

————————————————————————————————————–

penat hari sabtu tak abes lagik,sambung lak hari ahadnya saya tag along dgn elly aka yanniz shoot wedding abg sulong dia kat TTDI damansara…

Wedding of Munadzam & Ayu…310509

sesi make-up

ma-01

ma-02

ma-03

ma-04

acara di dalam dewan

ma-05

ma-06

outdoor photoshoot lak…lokasi dekat tasik berdekatan SJMC subang jaya…

ma-07

ma-08

ma-09

ma-10

hensem abg elly and kakak iparnya pun cun…suke dgn hasil make-up mak andam tuk pengantin perempuan…first time shoot wedding dlm dewan…agak mencabar gak…sebab cahaya yg kurang dan shiling yg tinggi…

setelah 2tahun saya gunakan kmera D70s ni saya rasa dah tiba masanya untuk servis…tp nak servis…….duit oh duit…huhuhuhuuu…please give me some money….. T-T

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Haridan & Siti Esah dah kawen dah… :p

Posted in My Stories, Wedding on April 3, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum kawan2 ku… πŸ™‚

kawen dah edan ngan esah ni…21March09,diorg berdua dah sah menjadi suami isteri…bahagia je tgok diorg…sama padan dan sama cantik… πŸ™‚ …majlis berlangsung kat rumah pengantin perempuan di tangkak,johor… patutnya sabtu tu saya kena keje…tp saya mintak xcuse jugak ngan Projek Manager tuk pergi ke majlis kawen edan ngan esah ni…alhamdulillah lepas jugak…

edan dan esah…kawan saya dari zaman kolej lagi…dari kolej yayasan melaka,sama course dlm dip.animation…cinta diorg ni berputik kat kolej jugak…kan edan??? :p

ramai jugak kawan2 kolej yg pergi ke majlis ni…kami konvoi 3kereta dari kl…kereta liza,saya,eika…kereta man,sanji,dina,adik dina,kawan man…kerete zaliya,faizul,linda,sham…
sampai sana jumpa rahim,fitri with ehem2… :p budak course dip.media pun ader yg turun…din ngan syah…

edan-esah-01

edan-esah-02

edan-esah-03

lepas majlis sanding…kami smua join pengantin buat outdoor photoshoot…meriah gambar kawen ko edan dgn ader nyer kitorang tau… ;pΒ 

edan-esah-04

edan-esah-05

lepas outdoor photoshoot kami plan nak singgah ke melaka…plan nya nak jumpa lecture kami…encik malik…tp sebelum singgah ke rumah cik malik kami singgah ke kolej tuk bergambar sekejap…lama dah tak jejakkan kaki ke kolej ni…hari sabtu takde student dtg ke kolej…so senyap sunyi je…seb baik pakgurd bg kebenaran kat kami tuk bergambar…hehehee…ader la sedikit perubahan…bangunan kolej dah dicat baru…ader sign kolej yayasan melaka kat atas bangunan…dulu takde pun masa kami belajar…paling ketara bas kolej la dah bertukar design…mmg happy betul kami bergambar kat kolej…cam org tak pernah dtg pun ader…hahahaa…rindu nya la zaman2 belajar dulu…hmmmm…pagi tadi zaliya dgr kat radio era khabarnya kolej yayasan melaka akan naik taraf menjadi UNIVERSITY…hmmm…nape la tak zaman kami belajar dulu….

melaka-03

melaka-01

dah puas bergambar kat kolej…singgah ke masjid sekejap…pastu kul8mlm gerak ke rumah en.malik…penuh rumah lecture kami sorang ni dgn kedatangan kami…seb baik la separuh je yg dtg…hehehee…kebetulan en.malik baru beberapa bulan dpt baby baru…baby girl…dina namanya…comey lak tu…hehehee…pada en.malik sekeluarga,thanks sebab sudi layan kami smua…

melaka-02

p/s : to edan dan esah…selamat pengantin baru la ye…jgn ambil hati ngan gurauan kitorang di hari persandingan korang tau… πŸ™‚

Lovely,
NurLi3y

Wedding of Shima & Khiril…

Posted in Scenery, Wedding on March 27, 2009 by nurli3y

Salam pembuka biacara…heeee…

huh…bln3 ni rasanya bulan paling busy tuk saya tahun ni…dari awal bulan takde rest…hari ni la rasanya dpt rest bebetul…tido secukupnya…hahahaaa…

awal bln3 follow elly aka yaniz shoot wedding di Langkap,Perak…2nd week follow elly lg shoot pengantin yg sama kat batu pahat,johor plak…3rd week my friend haridan & esah kawen…ahadnya keje…terlepas nak g tgok event hot air bellon kat putrajaya…huhuhuu…
bln3 n gak la sgt busy ngan keje2 di opis…asyik staybek jerk…nak edit gambar pun tak sempat…hahaha…hari ni baru edit gambar2 shima&khiril yg kat langkap…tu pun sebab hari ni tak p keje…ngee ngee…gambar2 len yg kat batu pahat nyer lum usik gik…tgok lah ader mood nnt edit la gambar2 tuh…hahahaa…

to shima n khiril…selamat pengantin baru saya ucapkan…semoga kekal ke akhir hayat dan dpt anak2 yg comey mcm u all jugak… ;p

shimakhiril01

shimakhiril02

shimakhiril03

shimakhiril04

shimakhiril05

shimakhiril06

shimakhiril07

shimakhiril08

shimakhiril09

shimakhiril10

shimakhiril11

shimakhiril12

damai jerk tgok suasana sawah padi kat langkap nieh…dulu mmg teringin nak tgok sawah padi sebelum di tuai…tp time ni padi masih muda lagi…bile la agaknya dpt tgok sawah padi musim tuai…huhuuu…

shimakhiril13

Lovely,
NurLi3y

Bandu Wedding…

Posted in My Stories, Wedding with tags , , , on February 16, 2009 by nurli3y

salam 2 all…

semalam,ahad,150209…saya,liza,elly,kury,syuk dan anep bangkit pergi ke wedding bandu di taman andalas,klang…sampai sana lebeh kurang kul1ptg…time tuΒ pengantin tgh makan…berseri2 bandu ditemani wife nyer yg cantik dgn berpakaian pengantin serba hijau…

saya kenal bandu ni melalui elly…bandu ni vokalis kumpulan funky doryz…saya kenal2 camtu jerk…tu pun sebab funky doryz ni bekerjasama dgn team bangkit dulu…then slalu lepak sama2 team bangkit lepas event…

pada bandu dan wife…(tak tau nama sebenar diorg :D)…selamat pengantin baru saya ucapkan…smoga kekal bersama hingga ke akhir hayat…amin… πŸ™‚

bandu01 elly,saya,liza,wife bandu,bandu,syuk bangkit,kury (anep takde sebab dia dah balik dulu…ade assingment nak kena siapkan…heheee…)

Β antara lagu2 funky doryz ni yang saya minatΒ Β tajuknya simbolik hati…masa majlis dj weddingΒ ader mainkan lagu ni…tersengih bandu dgr lagu sendiri kat wedding dia…hehehee…sesambil tu meh layan lagu diorang… πŸ™‚

lagu ni pun layan… πŸ™‚

Lovely,
NurLi3y

Wedding – Azhar & Serimah

Posted in Wedding on February 7, 2009 by nurli3y

dah lebih 2minggu gambar2 nieh tersimpan…lately ni saya agak kemalasan sket nak edit gambar…hari ni dok rumah sorang2 rasa bosan lak…menggagahkan la jugak tgn ni mengedit2 gambar nieh…

lepas akad nikah (entry di bwh),pasangan pengantin salin baju tuk acara malam berinai lak…pengantin bersanding di pelamin dan majlis tepung tawar oleh sedara mara dan kawan2…

wed-12

wed-13

wed-14

wed-15

hari ahad pulak berlangsung majlis sanding…

wed-16

wed-17

wed-18

wed-19

wed-20

selesai majlis sanding dan makan2…outdoor photoshoot pulak…saya tak byk shoot pun…sebab bateri kamera dah semakin lemah…huhuuu…outdoor photoshoot ni di buat di belakang rumah pengantin je…kebetulan kat blkg rumah pengantin ada sebuah rumah lama…

wed-21

wed-22

wed-231

sebelum balik kami pulak yg bergambar dgn pengantin… ;p

wed-24

ni anak buah kepada serimah…nama nya irfan…adik irfan ni tersangat la rapat dan manja dgn pengantin…heheheee…

wed-25

ahad lepas 010209 berlangsung majlis sanding di rumah pengantin lelaki…di sg.besi kalau tak silap saya…yanniz ade ajak tag skali…tp saya ada hal lain plak…so,tak tau la lagi pasni bile plak berpeluang shoot wedding…heheheee…

pada azhar dan serimah…selamat pengantin baru dan semoga kekal ke akhir hayat…amin…mybe skrg ni diorg tgh honeymoon kot… ;p

Lovely,
NurLi3y

Akad Nikah-Azhar & Serimah

Posted in Wedding on January 28, 2009 by nurli3y

ayaarkk…manyak penat loo shoot wedding…lenguh tangan pegang kemera ku yg berat…hahahaaa…
xctually ni first time saya shoot wedding…tu pun atas pelawaan elly yanniz tuk tag along ngan dia…org len balik kampung sempena cuti raya cina tp saya p balik kampung org lain tuk amek gambar…heheheee…

majlis ni berlangsung di rumah perempuan…bertempat di daerah rembau,nogeri 9…mlm sabtu majlis akad nikah dan mlm berinai…siang keesokan nyer plak majlis bersanding…

bercerita sket tentang pengantin…pengantin lelaki bernama Azhar, seorg artis grafiti dan juga graphic designer…si azhar ni ada gelaran lain dlm group grafiti…tp dia segan tuk di tayangkan nama dia kat sini…hehehee…saya slalu dengar nama dia jerk tp tak pernah berjumpa…mybe pernah terserempak kat memana event…cuma saya yg tak kenal dia…hehehee…elly yanniz kawan kpd azhar…tu sebab la dia dpt job ni…pengantin perempuan plak bernama Serimah…seorg wartawan hiburan BH…ader la 3 4 org artis yg dtg ke majlis ni… :p

tuk entry kali ni saya just upload majlis akad nikah dulu…then nnt ader entry yg seterusnya…mlm berinai, sanding dan outdoor…tu pun kalau sempat edit gambar2 tu lah…heheheee…

saya baru belajar shoot2 wedding nieh…so sila la bg komen membina ye kengkawan…thanks korang πŸ™‚

wed01

wed02

wed03

wed04

wed05

wed06

wed07

wed08

wed09

wed10

wed11

“arghh..saya tak dpt shoot yg best masa pengantin lelaki tgh pakaikan gelang dan sarung cincin serta cium dahi tuk acara batalkan air sembahyang…sebab pasangan pengantin di kerumuni oleh sedara mara dan tetamu diorg…huhuhu…seb baik la bukan job saya…hehehee… πŸ˜€ kalau tak naya…naya…huhuhuuu…”

Lovely,
NurLi3y