Archive for the Scenery Category

Meet My Old Friends…

Posted in My Stories, Scenery with tags , , , , on July 12, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum…

berjumpa jugak saya akhirnya ngan 2org member kolej saya ni…fauziah@AG and shima…kitorang dulu dudukΒ  satu asrama dari semester 1-6…lama giler dah tak jumpa…last jumpa 1tahun ++ lepas kot kat putrajaya…minggu lepasΒ  saya bermassage dgn AG,dia bgtau yg dia tgh cuti seminggu…dia ni sebuk memanjang dgn shooting…org keje dgn production house la katakan…sebab dia cuti saya ajak dia kluar lepak2…memula plan nak ke melaka…tp tak jadi lak sebab AG kena riki location tuk shoot iklan…tp kitorang tetap gak berjumpa lepas AG setelkan keje dia…memula nak lepak kat sunway piramid jerk…skali AG bg cadangan nak lepak jauh2 sket…dia nak ke putrajaya…saya pun ok jerk then dah alang2 ke putrajaya contact shima nak jumpa dia…kebetulan dia ader program kat persint6…ader event putrajaya sailing week 2009…sementara tunggu shima setel keje saya ngan merayau2 la dulu kat event tu…

ptjy01

ptjy02

kapal layar ni kebanyakkan yg bwk smua budak2…huhuhuu…

ptjy03harga bakso+air botol oren ni = rm7….tp sebab dah lapa bedal je la…hohohooo…

ptjy03aakhirnya shima abes keje dah…dpt la lepak2 dgn dia…shima ni tgh mengandungkan anaknye yg ke-2…kandungan dia dah 7bln++…anak pertama dia,nabil namanya,baru skali saya dpt jumpa…masa tu nabil baru 6-7 bulan…skrg ni nabil dah 2tahun…tp tak dpt nak jumpa nabil sebab nabil ader kat rumah penjaganya…

ptjy04shima dan AG…dah lama tak bergambar dgn diorg ni…padahal memasing duduk takde la jauh mne pun…tp nak berjumpa mmg susah…memasing busy…huhuuuu…lepas kitorang bergambar sama2,AG tolong anta shima ke opis dia kat persint8…shima ader keje kat opis yg perlu disetelkan sebelum balik…

ptjy05sementara nak tunggu shima setelkan keje dia,saya dan AG lepak kat tepi tasik sekejap…time ni dah kul7ptg pun…lepas shima abes keje kitorang lepak kat club bwh opis shima…plan nak ke rumah shima lepas dia setel keje opis…tp dah dia abes lewat lak…AG lak ader nak jumpa orang…so tak dpt la pergi ke rumah shima…tak dpt la nak jumpa nabil…takpe laa…len kali kitorang singgah ke rumah ko ye shima…tunggu baby ke-2 kluar dulu ke… :p

ptjy06

ptjy07lepas balik dari berjumpa dgn shima, AG janji nak blanje saya makan western food kat Moon’s Kitchen di pandan indah…saya pun oder la black paper steak…nyum nyum…thanks AG blanje aku makan…hehee…nnt aku lak blanja ko makan eh… :p

lepas abes makan saya teman AG tuk amik profile bakal talent tuk iklan yg production dia akan shoot…lepas jumpa mamat pelakon ni,dlm kereta AG gelak besar daa…rupanya2 bukan mamat tu yg dia nak jadikan talent…hahahaa…org yg AG mintak no phone mamat tu dah tersalah tafsir org yg si AG nak jadikan talent ni…AG call smula org yg bg maklumat tu…dia criter betul2 talent yg dia nak guna…bile dah dpt call talent tu…seb baik la talent tu ader berdekatan dgn tempat kitorang berenti…bile dah jumpa nasib baik org nyer betul…

mmg berjalan2 btul saya smlm…dari kul4-12tgh malam…hahaaa…thanks AG sebab sudi bwk aku jalan2…siap bwk g jumpa artis lagi tu…nnt kite kluar jalan2 aku lak blanje ko yer AG… πŸ™‚

Lovely,
NurLi3y

Weekend yg busy…

Posted in My Stories, Scenery, Wedding with tags , , , , , , , , on June 3, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

weekend ni mmg penat rasanya…tp ni la dikatakan hobby…hobby yg tak kenal penat…hehehehee…
hari sabtu saya turun kl tuk carik koleksi photo2 kl…saya nak submit kat galery 24hourKL tuk exhibition anjuran KLue urbanscapes 2009 yg akan diadakan 27june kat KLpac…kalau terpilih boleh dpt 2keping tiket free tuk masuk ke event ni…saya tak berapa tau sgt jln2 kl ni…seb baik la rizal nak teman kan saya trun shoot…thanks rizal…kalau tak dah nekad nak trun kl sorang2…huhuhu…kitorang trun erea2 stesen komuter KL ngan erea CM jerk…so dlm byk2 shoot yg saya amik yg ni la saya pilih tuk submit…

KL-KTM

cm01

cm02

cm03

cm04

cm05

sesambil tu posing2 skali… πŸ™‚

cm-me

cm-me2

cm-rizal

sesampai kat rumah setel aper yg patut,mlm start edit gambar sebab last submit 1june…dgn mate yg ngantuk dan badan yg penat ku gagahkan diri jugak mengedit dan submit photo2 ni…dah la line tenet lembab…kena la tunggu…huhuhu…

ok…abes citer hari sabtu….

————————————————————————————————————–

penat hari sabtu tak abes lagik,sambung lak hari ahadnya saya tag along dgn elly aka yanniz shoot wedding abg sulong dia kat TTDI damansara…

Wedding of Munadzam & Ayu…310509

sesi make-up

ma-01

ma-02

ma-03

ma-04

acara di dalam dewan

ma-05

ma-06

outdoor photoshoot lak…lokasi dekat tasik berdekatan SJMC subang jaya…

ma-07

ma-08

ma-09

ma-10

hensem abg elly and kakak iparnya pun cun…suke dgn hasil make-up mak andam tuk pengantin perempuan…first time shoot wedding dlm dewan…agak mencabar gak…sebab cahaya yg kurang dan shiling yg tinggi…

setelah 2tahun saya gunakan kmera D70s ni saya rasa dah tiba masanya untuk servis…tp nak servis…….duit oh duit…huhuhuhuuu…please give me some money….. T-T

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Holiday at Hyatt Regency, Teluk Chempedak, Kuantan…

Posted in My Stories, Scenery with tags , , , , , , , , on May 20, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum kawan2 smua…

16-180509…seronoknya la dpt bercuti beramai2 dgn kawan2…hari minggu yg takkan saya lupakan…hari jumaat saya dan OD tumpang kereta liza konvoi dgn kak nina,farihna dan kak aisyah…kami dpt jemputan kawen dari kak izan, finance di iTis…adik lelaki dia kawen hari sabtu di gambang…kak aisyah jadi pengapit perempuan…jadi kami amek peluang ni tuk holiday kat sana skali…kami tido di hotel hyatt regency…sampai pun dah lewat ptg…sebab ke gambang dulu singgah ke rumah kak izan…sampai hotel lepak2 dulu dlm bilik,pastu turun ke pantai…ingat nak amek gambar sunset…tp kat pantai teluk chempedak ni matahari naik waktu pagi…so kami amek gambar posing2 je la…hehehee…

tc-001

tc-002

tc-002a

pas posing2 and main air laut,mlmnya kami makan dekat kedai2 yg berdekatan tepi pantai…punyala lama kami tunggu oder dari kedai makan tuh…tunggu air sampai dekat 1/2jam…tp disebabkan leka berborak2 gelak ketawa hilang sket rasa marah dlm hati sebab dpt makanan lambat…thanks pada kak nina sebab belanja kami mlm tu…lepas abes makan mlm kami balik smula ke bilik layan tv sambil strika baju tuk ke majlis kawen nnt…

tc-003

pagi sabtunya, saya,liza,OD dan farihna plan nak shoot sunrise…sanggup bangun awal pagi…tp terlepas sunrise sebab kul6.40pg baru turun…hehehee…kmera lak berwap…nak tunggu lens clear smula amik masa…awan lak agak byk pagi tu…last2 kami decide terus breakfast…mkn pagi tu yg paling sedap rasanya adalah dim sum…first time saya mkn dim sum…mmg kena ngan selera saya…nyum nyum…

tc-004

memasing perut dah kenyang,nampak lak bunga seri pagi @pun morning glory kembang dekat dgn tempat breakfest hotel ni…apalagi…kitorang turun la shoot bunga yg hanya berkembang di waktu pagi je…hehehee…

tc-005

tc-006

lepas shoot2 bunga ni kami main2 air kat tepi pantai…OD lak mandi laut…mmg dari ptg jumaat dia sebok nak mandi laut…dpt jugak la dia lepas geram pagi sabtu tu walaupun sekejap je…kul9pg kami naik ke bilik smula tuk bersiap2 nak ke rumah kak izan…tp kat sana saya tak bwk kmera…so takde la gambar…hehehee…kat kawan2 lain ader…tp tak sempat nak mintak lak…huhuhu…

lepas balik dari kenduri kawen adik kak izan,kami lepak2 dulu dlm bilik tido sekejap sebab awal2 pagi dah bangun…pastu ptg nyer turun ke pantai…ramai pulak kawan2 yg turun ptg tuh…budak2 laki main beach volley ball…cuaca ptg tu sgt cerah n best tuk amik gambar… πŸ™‚

tc-007

sementara budak2 laki main beach volley ball…saya plak main tiup2 bubble…jadi kanak2 riang sekejap…hahahaa…

tc-008

lepas penat main2 kat tepi pantai…kul7ptgΒ  naik smula ke bilik sebab kena bersiap sedia nak pegi makan ikan bakar kat restorant ana ikan bakar petai…byk giler menu malam tu…tak terhabis nak makan semua…siap ader yg bungkus bawak balik lagi…thanks pada kak izan sebab mempelawa kami smua tuk mkn free kat restorant tuh…

tc-010dlm gambar ni tak smua menu ada…lama betul tunggu diorg hidangkan satu persatu menu…smuanya ader 8jenis menu malam tu…heheheee…

tc-009

tc-010asempat gak kami bergambar bramai2 sebelum balik…antara kawan2 opis yg dtg ke majlis kawen adik kak izan…

masa tgh lepak2 kat kereta sebelum balik ke hotel bersembang2 dulu ngan yan,dani,irfan…diorg plan nak buat cls kat tepi pantai…saya pun dgn happy nyer nak join diorg skali…janji kul11mlm jumpa kat tepi pantai…tp budak2 laki ni turun kul12mlm lak…lama kitorang tunggu diorg kat tepi pantai tu…seb baik la bwk bubble turun…main bubble kat tepi pantai sambil dgr bunyi ombak…releks je rasanya…bile budak2 laki dah turun mula la shoot…kami buat teknik melukis dgn cahaya…lupa lak nama teknik tu…pastu saya shoot cls sket…tp tak byk sgt pun saya shoot…hehehee…ni la dia sket hasil dari saya yg tak seberapa…

tc-011

tc-012model ygΒ  melukis dgn kreatifΒ  ni adalah irfan dan yan…saya takde tripod…sebab tu gambar tak berapa nak sharp sgt…hehehee..

tc-013yg ni plak guna teknik cls…tp cls saya tak berapa menjadi rasanya…sebab ade kecelaruan dlm setting…maklumla…saya guna d70s jerk…yg lain smua guna d80 ke atas…so saya pun tak byk shoot…ni je la yg terbaik rasanya…thanks sham ngan OD sebab jadi model..heeeee…lama giler kitorang lepak kat tepi pantai ni…kitorang geng2 perempuan kononnya nak naik ke bilik kul1.30pg…tp tersangkut plak sebab masa dah naik ke tebing masa tu bulan terang…reflaction kat air laut plak lawa…pastu budak2 laki tgh dok melayan cls lagi kat tepi pantai…view plak best…aper lagi kitorang shoot diorg dari jauh…ni la hasilnya…

tc-014

last2 balik ke bilik dah kul2pg…yg budak2 laki tak tau la kul bape diorg balik ke bilik…padahal sok paginya kitorang dah janji nak shoot sunrise kul6pg…tp 6pg la sgt kan???hahahaa…kul6pg farihna call ke bilik tnyer nak turun ke tak…kami geng2 perempuan turun jugak kul6.30pg…tp kecewa jugak la…sebab awan lindung matahari…seb baik la effect awan pagi tu agak menarik…dpt la satu dua shoot yg saya berkenan…geng2 budak laki turun jugak…tp lewat sket…rasanya kul6.45 kot diorg turun…

tc-015

tc-016

sambil2 tu posing2 sekejap dgn bunga morning glory…heheheee…

tc-017mata ku yg kuyu sebab tak cukup tido…hahahahaa…original eyes tanpa celak dan contact lens… ;p

lepas posing2 kat ngan bunga2an ni…kitorang begerak ke hujung pantai dekat dgn batu2an…dari ptg jumaat lagi saya nak ke batu2an ni…cuma tak cukup masa jerk…sebab agak jauh jugak dari hotel…sempat jugak pagi ahad tu kitorang ke batuan2 ni…pastu saya kena jadi model farihna sekejap…hehehee…

tc-018

tc-019last posing sebelum balik ke hotel tuk breakfest…perut dah bergendang2 masa ni…hahahaa…

lepas breakfest,kitorang layan mandi kat swimming pool…dari hari jumaat ngan sabtu tak sempat nak main2 air kat swimming pool…pagi ahad tu kitorang geng2 budak opis yg konker itu kolam…hahahaa…tp takde gambar…sebab tak bwk turun kmera pun… ;p

kul12tgh hari cek out pastu bergerak balik smula ke sunway…sampai rumah giler2 letih plus ngantuk yg amat sgt…seb baik hari isnin dah amik cuti awal2…so hari isnin layan tido seaman-amannya…..hahahahaa…

note: panjang gile dah taip ni…ni entry saya yg paling panjang kot…hahahaa…rindu nak makan dim sum daaa…wuuuuu…

Lovely,
NurLi3y

Earth Hour @ KLCC,Malaysia

Posted in My Stories, Scenery with tags , , on March 29, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum pada yg sudi melawat ke sini… πŸ™‚

280309 merupakan tarikh bersejarah bg Malaysia bile negara ni support kempen earth hour tuk tahun ni bg mengelakkan kepanasan global yg semakin meningkat…saya dan kengkawan sambut kempen ni kat klcc…ramai betul org yg dtg ke klcc ni tuk melihat sendiri klcc tutup lampu menaranya tepat kul8.30pm…ingatkan satu klcc bergelap…tp rupanya tak pun…hahaha…but sokay la klcc support gak kempen ni…kalau nak tutup smua lampu kang tak pasal berlaku jenayah dlm klcc…mana la tau kan…hehehee…pas menara klcc ditutup lampu saya dan kengkawan masuk ke dlm klcc sebab memasing lapar…ader gak la beberapa kedai yg support dgn tutup separuh lampu kedai diorg…foodcourt pun suram2 jerk suasana nyer sebab diorg tutup separuh lampu…kitorang mkn pun dlm cahaya yg suram…kul9.30 klcc mula terang smula…tp masa tu kitorang dah abes makan pun…hahaaa…

okla…ni ader sket gambar sebelum,antara, dan selepas klcc tutup lampu…but tak bape elok sgt kualitinye…sebab saya takde tripod pun…hahaha…

earth-hour-klccgambar ni boleh diklik tu saiz yg lebih besar sket… πŸ™‚

ni ade sket video pasal earth hour…

Lovely,
NurLi3y

Wedding of Shima & Khiril…

Posted in Scenery, Wedding on March 27, 2009 by nurli3y

Salam pembuka biacara…heeee…

huh…bln3 ni rasanya bulan paling busy tuk saya tahun ni…dari awal bulan takde rest…hari ni la rasanya dpt rest bebetul…tido secukupnya…hahahaaa…

awal bln3 follow elly aka yaniz shoot wedding di Langkap,Perak…2nd week follow elly lg shoot pengantin yg sama kat batu pahat,johor plak…3rd week my friend haridan & esah kawen…ahadnya keje…terlepas nak g tgok event hot air bellon kat putrajaya…huhuhuu…
bln3 n gak la sgt busy ngan keje2 di opis…asyik staybek jerk…nak edit gambar pun tak sempat…hahaha…hari ni baru edit gambar2 shima&khiril yg kat langkap…tu pun sebab hari ni tak p keje…ngee ngee…gambar2 len yg kat batu pahat nyer lum usik gik…tgok lah ader mood nnt edit la gambar2 tuh…hahahaa…

to shima n khiril…selamat pengantin baru saya ucapkan…semoga kekal ke akhir hayat dan dpt anak2 yg comey mcm u all jugak… ;p

shimakhiril01

shimakhiril02

shimakhiril03

shimakhiril04

shimakhiril05

shimakhiril06

shimakhiril07

shimakhiril08

shimakhiril09

shimakhiril10

shimakhiril11

shimakhiril12

damai jerk tgok suasana sawah padi kat langkap nieh…dulu mmg teringin nak tgok sawah padi sebelum di tuai…tp time ni padi masih muda lagi…bile la agaknya dpt tgok sawah padi musim tuai…huhuuu…

shimakhiril13

Lovely,
NurLi3y

About Pulau Ketam…

Posted in Model Photoshoot, Scenery on February 13, 2009 by nurli3y

salam smua…

masih terasa lagi kehangatan di pulau ketam…sebab skrg ni kulit muka ku tgh mengelupas akibat berjemur kat sana…hahahahaaa…tp takpe lah…pengalaman kat sana paling penting…

oklah…ni antara gambar2 yg saya shoot masa berjalan2 kat pulau ketam…

————————————————————————————————————–

tempat ni berhampiran dgn jeti pulau ketam…waktu ni kul10am…time air surut…

pk01

pk02

————————————————————————————————————–

tempat org2 cina menyembah…

pk03

pk04

————————————————————————————————————–

orang2 di pulau ketam…

pk05budak ni suka betul bile saya nak amek gambar dia…

pk06pakcik ni la yg suggestkan kitorang beli t-shirt pulau ketam…sempat dia senyum bile nampak saya acukan kemera tuk rakamkan aksi dia naik basikal… πŸ™‚

pk08yg tepi blah kiri ni bukan la org2 pulau ketam…tp kawan2 saya…hehehee…

pk09anak2 nelayan sdg bermain di bot…tak tau la aper yg nak dilastiknya dlm air tuh…heheheee

————————————————————————————————————–

antara pekerjaan org2 di pulau ketam ni…

pk10nelayan pulang ke rumah…

pk11untie ni tgh asingkan isi ikan parang dari tulangnya untuk buat fishball…

————————————————————————————————————–

binatang yg ader kat pulau ketam…

bpk01ni smua anak ketam…kecik sgt saiznya…ader yg saiz lebih kurang sama dgn duit 5sen…gambar ni odi yg shoot…sebab saya takde tele lens…so pinjam gambar2 odi ni tuk tatapan u all… :p

bpk02ikan ni dikenali dgn nama ikan belacak @pun ikan tembakul… ;p

bpk03burung gagak sedang mencari cinta…hahahaa…

————————————————————————————————————–

kat sini pun sesuai tuk buat model photoshoot…byk tempat menarik yg boleh dijadikan background…disebabkan rauf sepupu farihna ni takde kemera…dia la jadi mangsa kami tuk dijadikan model… ;p
mpk01

————————————————————————————————————–

time nieh dah kul5ptg…air pasang…berhampiran dgn jeti pulau ketam jugak…
pk13

Β 

yg ni berhampiran dekat jeti di pelabuhan klang…sekitar jam 6.30ptg…
pk14

pada sesapa yg rasa nak pergi ke pulau ketam ni leh la masuk website ni tuk sedikit maklumat… http://www.pulauketam.com/

————————————————————————————————————–

Lovely,
NurLi3y

Sepetang di Putrajaya

Posted in Scenery on January 15, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum n hai 2 all….

hmmm…xctually gambar ni dah lama shoot…di putrajaya pertengahan bulan12 2008…pergi dgn farihna http://isitnotme.fotopages.com/

disebabkan kebosanan duduk melayan internet kat rumah ptg sabtu tuh…saya ym farihna ajak shoot sunset kat putrajaya…kitorang pergi pun dah lewat ptg…tak byk pun saya shoot…cozΒ dok terpusing2 mencari tempat best…almaklumlah jarang dtg ke putrajaya nieh…langit pun tak brape clear ptg tuh…matahari tak berapa nampak…so hasil pun tak seberapa sgt la…hehehee…

2 farihna…thanks coz sudi kluar temankan org shoot ptg tuh… πŸ™‚ …nnt kite plan betul2 carik tempat best shoot kat putrajaya eh…

edit-ptrjy011
ramai jugak org dtg ke putrajaya amek angin ptg2…

edit-ptrjy022
ni time nak balik dah…berenti jap tepi jalan sebab tgok view mcm best jerk… :p

Lovely,
Nurli3y