Archive for the Model Photoshoot Category

Shoot 4 Fun…

Posted in Model Photoshoot on March 10, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum wbt…

hai kawan2…bertemu kite kembali setelah saya menyepikan diri tanpa meng’update’ blog selama 2minggu…hahahaa…ke’busy’an dengan kerja2 di opis…dan juga kemalasan yg melanda diriku untuk edit gambar2 ni smua…padahal gambar2 ni shoot same day ngan rainbow girl…cuma berlainan tempat jerk…lepas shoot tema rainbow girl,kami blah dari situ sebab cuaca dah semakin panas…dah tgh hari pun…kebetulan kawan rahim yg keje dlm upm dtg…so kami mintak dia tunjuk tempat lain plak yg byk rumput2 hijau…jauh jugak la dari tempat first shoot…tempat dia agak best…sebab hijau…pastu byk pokok2…hehehee…tempat ni still dlm kawasan upm,bersebelahan tasik tepi padang golf dan jugak padang ragut lembu…tak tau lak apa nama tempatnya…sementara nak tunggu matahari condong sket kami dok lepak2 picnic bwh pokok tepi tasik dok borak2…mcm2 citer kluar…sesambil tu makan roti cicah sardin dan duku langsat yg rahim petik dari pokok…tu la makanan tgh hari kami…hehehee… :p

bile cuaca dah agak redup sket mula la shoot…kali ni just shoot 4 fun jerk…sham pun bwk baju lebeh…so alang2 tukar baju posing2 laa…then shoot gambar group skali…dah lama nak shoot posing baring atas rumput…rahim bwk tripod…pe gik…letak kmera kat tripod,shoot…susah gak nak posing baring ngadap langit nieh…silau woooo…tp yg penting,best n kami smua happy…btul tak korang… ;p

oklah…enjoy the picture… 🙂

4fun01

4fun02

4fun03

4fun04

4fun051

4fun06

4fun07

4fun08
rahim,liza,rizal,sham,nurli3y…friends 4ever…

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

RainbowGirl…

Posted in Model Photoshoot on February 23, 2009 by nurli3y

salam kengkawan…

hmmm…ahad,220209…saya dan kengkawan,rahim,liza,rizal,dan sham menjelajah ke kawasan upm bangi…kali ni kami buat model photoshoot berkonsep kan rainbow girl…tp saya cam agak kecewa sket la…coz tak mcm yg saya imagine kan…sebab plan kami nak shoot kat ladang ragut upm yg ader pokok sebatang atas bukit tu…tp malangnya masa rahim usha tempat tu then tnyer pak gard,tempat tu ader 2 production dah tempat tuk shooting…so tak merasa la kami nak shoot kat situ…last2 kami shoot kat taman botani,serdang…masih dlm kawan upm jugak…mencabar gak nak naik bukit taman botani tuh…abes kotor kete liza yg baru je ayah dia basuh pagi tu…disebabkan kawasan tu tak yg mcm saya imagine kan,so mood pun dah lain…langit plak tak biru…tp photoshoot ttp gak dijalan kan…modelnyer kawan sekolej kami jugak…nursham namanya…thanks sham sudi nak jadi model kitorang… 🙂

oklah…ni la hasil saya yg tak  seberapa…pasni mybe nak shoot tema camni skali lagi kot…sebab tak dpt aper yg saya imagine kan…huhuhu…thanks korang yg terlibat dlm photoshoot nieh…:)

rbwgirl011

rbwgirl02

rbwgirl03

rbwgirl04

Lovely,
NurLi3y

About Pulau Ketam…

Posted in Model Photoshoot, Scenery on February 13, 2009 by nurli3y

salam smua…

masih terasa lagi kehangatan di pulau ketam…sebab skrg ni kulit muka ku tgh mengelupas akibat berjemur kat sana…hahahahaaa…tp takpe lah…pengalaman kat sana paling penting…

oklah…ni antara gambar2 yg saya shoot masa berjalan2 kat pulau ketam…

————————————————————————————————————–

tempat ni berhampiran dgn jeti pulau ketam…waktu ni kul10am…time air surut…

pk01

pk02

————————————————————————————————————–

tempat org2 cina menyembah…

pk03

pk04

————————————————————————————————————–

orang2 di pulau ketam…

pk05budak ni suka betul bile saya nak amek gambar dia…

pk06pakcik ni la yg suggestkan kitorang beli t-shirt pulau ketam…sempat dia senyum bile nampak saya acukan kemera tuk rakamkan aksi dia naik basikal… 🙂

pk08yg tepi blah kiri ni bukan la org2 pulau ketam…tp kawan2 saya…hehehee…

pk09anak2 nelayan sdg bermain di bot…tak tau la aper yg nak dilastiknya dlm air tuh…heheheee

————————————————————————————————————–

antara pekerjaan org2 di pulau ketam ni…

pk10nelayan pulang ke rumah…

pk11untie ni tgh asingkan isi ikan parang dari tulangnya untuk buat fishball…

————————————————————————————————————–

binatang yg ader kat pulau ketam…

bpk01ni smua anak ketam…kecik sgt saiznya…ader yg saiz lebih kurang sama dgn duit 5sen…gambar ni odi yg shoot…sebab saya takde tele lens…so pinjam gambar2 odi ni tuk tatapan u all… :p

bpk02ikan ni dikenali dgn nama ikan belacak @pun ikan tembakul… ;p

bpk03burung gagak sedang mencari cinta…hahahaa…

————————————————————————————————————–

kat sini pun sesuai tuk buat model photoshoot…byk tempat menarik yg boleh dijadikan background…disebabkan rauf sepupu farihna ni takde kemera…dia la jadi mangsa kami tuk dijadikan model… ;p
mpk01

————————————————————————————————————–

time nieh dah kul5ptg…air pasang…berhampiran dgn jeti pulau ketam jugak…
pk13

 

yg ni berhampiran dekat jeti di pelabuhan klang…sekitar jam 6.30ptg…
pk14

pada sesapa yg rasa nak pergi ke pulau ketam ni leh la masuk website ni tuk sedikit maklumat… http://www.pulauketam.com/

————————————————————————————————————–

Lovely,
NurLi3y

GlamRock???

Posted in Model Photoshoot on January 22, 2009 by nurli3y

fuh…2mlm berturut2 edit gambar2 nieh…beres juga akhirnya… ;p
seperti yg dijanjikan…ni la hasil photoshoot yg bertemakan GlamRock…pada asalnya plan kami nak shoot stail2 gothic…tp tak tau nape last2 minit rahim n the geng tukar konsep lak…sepatutnyer model 2org…tp model sorang gik sebuk menyiapkan costume tuk model pempuan pakai…hehehee…

saya tak budget pun yg rahim,rizal dan awie menyediakan costume dan props2 tuk photoshoot nieh…ingatkan nak shoot biasa2 jerk…skadar tambah make-up…tp sampai2 tempat shoot tgok2 mcm2 props ader…custome plak pergh…siap jahit2…rajin betul budak2 laki ni…hahahaa…saya dgn liza??? saya bwk kmera jerk…liza ada la bwk baju2 lebeh kot2 nak tukar…sebab kami ber2 ader dinner opis mlm tuh (rujuk entry di bwh)…majlis pun abes kul12mlm…balik rumah borak2 tido kul2pg…so takde la prepare2 sgt…bangun pagi pun lambat…asal plan nak kumpul kul8pg…tapi????? hahahahaaa…sorry la korang aku letih mlm tuh… ;p anyway…aku happy dpt bekerjasama ngan korang smua…dah lama aku nak buat photoshoot yg berkonsep2 mcm ni…terlaksana gak dgn ader nyer korang yg best… 😉 sampaikan rizal sanggup panjat dinding tuh tuk taburkan daun2…thanks ejal…costume yg ko sediakan best ;p
liza??? hahahaa…tak sangka plak aku yg ko pandai nak posing2 nieh eh…
awie??? dulu pernah praktikal di department animation kat opis saya ni…tp tak pernah nak berborak…best jugak berkawan n berborak2 ngan ko ye awie…pandai ko make-up2 ni eh…aku pun turut jadi mak andam hari tuh… ;p
rahim??? bersiap sedia ngan projek kite lepas ni plak…hahahaa…aku suka gambar liza yg kibas kain kat tangga tu…aku jeles tak dpt shoot tuh… 😀
thanks pada korang sebab atas kerjasama yg sgt2 best…dan jugak pada yg belanja mkn minum hari tu…

penat dah taip…meh enjoy gambar2 nieh… 😉
liza01

liza02

liza03

liza04

liza05

liza06

liza07

liza08

people2 behind the scene… 😉

behindscene01

behindscene02

from left : rizal(costume designer), liza(glamrock model), NurLi3y(photographer), rahim http://parim.wordpress.com/ (photographer)…front : awie (make-up)

kami budak2 baru nak belajar…sile la beri komen tuk kami perbaiki diri lagi…thanks korang yg sudi singgah ke sini… 😉

Lovely,
NurLi3y

GlamRock Photoshoot – Coming Soon….

Posted in Model Photoshoot on January 19, 2009 by nurli3y

ayarkkk…byk penat woo shoot model nieh…masih terasa lagik kepenatan nyer…huhuhuu…

ahad|180109|saya,rahim,rizal dan awie bertungkus lumus siapkan liza tuk menjadi model photoshoot saya yg pertama kali nieh…tasik berdekatan dgn sjmc jadi lokasi…hmmm…pas shoot nak kena pilih gambar…pastu nak kena edit plak..ayoyoo…manyak kerja nak kena bwat looo…editing masih dalam proses…so,sile lah layan teaser ni dulu ye kengkawan sekalian…tunggu kemunculan hasil photoshoot yg bertemakan GlamRock ni nnt…

treaser01

model – liza
make up – awie + nurli3y
designer – rizal
photographer- nurli3y + rahim

Lovely,
NurLi3y