Photo to Pencil Sketch…

Assalamualaikum…

tetiba minggu ni saya rajin nak buat tutorial…tgok blog liza dia ada buat potret menggunakan teknik pencil sketch…tanya dia camne dia buat…sketch sendiri ke edit guna photoshop…rupa2nya tu salah satu teknik dlm photoshop…saya pun try la buat gak…terkial2 gak memula nak follow step by step…sebab jarang guna step yg ditunjukkan…heheheee…

Sketch01

ni potret yg first saya buat…guna gambo sendiri dulu…hehehee…

Sketch02

second potret…nak biasakan diri guna step yg diajar…

Sketch03n

third potret…guna muka liza lak…sebab nak test yg ader rambut…try ingat step tanpa tgok tutorial… 🙂 yg ni amik masa lama sket sebab buat helaian rambut satu persatu…hehehee…

amacam??? ok tak??? 🙂

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

8 Responses to “Photo to Pencil Sketch…”

  1. the result look awesome!!

    perfect sketch with a tricks in fotoshop..:)

  2. salam.. nice editting.. share le tutorial dia camner?

  3. marvelous! cantik… keep it up!

  4. cantiknyer.. lepas ni leh amik upah draw gmbr nani ngn hubby plak..heheheh… jd student ni, xsempat la..:)

  5. . share le tutorial dia camner?bleh…???can i be yr friends???cos kite ade bnyak persamaan..huhuuh

  6. just mail me back k…

  7. CAAAAANTIK SAAAAAAAAANGAT,X TAU PLAK BLEH WAT KAT GAMBAR EKK..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: