My First Design Custom Album…

Assalamualaikum…

agak lama dah saya tak update blog ni…kebelakangan ni slow sket la shoot2…ader shoot pun masa g kenduri kawen kawan2 sekolah…tu pun stakat tuk kenangan jerk…tuk buat artwork nak berjalan2 poket kering…huhuhuu…money tu ader…tp kena buat catuan dgn keadaan ekonomi poket ku yg gawat 4-5bulan nieh…sampai bile la nak jadi mcm ni…huhuhuu…

tgh boring2 dok kat opis sorang2 (kekadang ader la 2-3 org  teman yg dtg kat opis ni…tu pun sehari dua jerk…) saya terpikir nak buat design custom album sendiri…lagipun gambar2 raya tahun lepas tak cuci2 gik…dari tersimpan jerk dlm xternal hardisk ku yg dah nak penuh tu…baik la cuci…tp bosan lak asyik cuci 4r je kan…so saje la test2 buat custom album sendiri…ader la kelainan sket…hehehehe…walaupun kos cuci custom album ni agak mahal sket…tp takpe la saya sanggup kuar kan sedikit duit tuk tatapan mak abah kat rumah time2 diorg bosan ke…skrg ni mak abah tinggal ngan abg yg sulong and adik yg bongsu skali…adik bradik yg len smua dah duk luar…memasing masih belajar lagi,dah keje…

ni first time saya design custom album…seb baik ader member opis yg bg guide tuk buat custom album nieh…thanks irfan,sebab sudi berkongsi ilmu…sekarang ni nak kena tunggu hasil print je…tak sabar lak rasanya… :p

custom01design tuk cover album…

custom02design page 1-10…

custom03design page 11-20…

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

9 Responses to “My First Design Custom Album…”

  1. wah…dah ada custom album.
    agak menarik…
    n bertambah menarik sebab byk pilihan dlm gambor ko.
    hehehe

  2. awesome album!!

  3. justriezal Says:

    hehehehehehe…cantik ar nurly…sure mak n abah ko suker…ilang gak rindu biler tatap hasil custom album ko nie…brapa kos nk buat nie weh?

  4. parim | thanks,ni pun byk gik gambar aku nak sumbat,tp dah tak cukup page…hahahaa…

    Shah.Legno | thanks shah… 🙂

    justriezal | raya07 aku de gak design gambar2 fmly aku saiz 4r,tuk yg depan aku cut muka sorang2 pas2 susun la,tp masa tu abg aku yg 2nd takde sebab dia blajar kat mesir,aku tak letak muka dia,then tampal la kat page first sticky album,skali aku balik kampung smula tgok album…ayah aku dah potong lak gambar2 tu pastu dia susun tambah muka abg aku yg 2nd tuh…hahaha…penat aku design skali kena potong daaa…

    tuk yg aku buat ni cover depan+20page koss cuci n album dlm rm100++

  5. hpp| hehehe…thanks… :p

  6. wahh nice la design album.. ajar aku jgk noli.. hehe

  7. wahhh best.. agak murah kos print tu. leh tau tak kat maner wat

  8. shaifulartwork Says:

    not bad…cover…tapi kena buat yang terbaik untuk dapatkan income yang yang lebih..cuba gtengok kat graphic authority.com banyak template yang boleh di gunakan untuk mencantikkan cover..xlah nampak skema sangat dengan kotak semata2….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: