Archive for June, 2009

Nur Kasih…

Posted in Promote with tags , on June 21, 2009 by nurli3y

nurkasih_episodic_topAssalamualaikum…

entry kali ni saya nak promote satu citer kat tv3 yang ditayangkan setiap hari jumaat jam9.00malam…Nur Kasih arahan Kabir Bahtia,kisah mengenai nilai cinta dan perngorbanan…saya start layan citer ni masa episod 3…layan kat website tv3 je…bile dah layan dari episod 1-3 saya sgt tertarik dgn citer ni…saya suka sgt dgn sinematografi dalam citer ni…byk element2 photography yg di praktik kan…scene pun lawa2…camera movement yg bagus…mood kaler dan lighting yg cun…menaikkan lagi emosi yg sgt touching…tak rugi follow citer ni…byk pengajaran,jln criter dia pun menarik,pelakon2 yg betul2 menghayati watak,dialog yg mendalam maksudnya…pelakon2 dlm Nur Kasih ni dibintangi olehΒ Tiz Zaqyah (Nur Amina) , Remy Ishak (Adam) , Fizz Fairuz (Aidil) ,Datuk Jalaluddin Hassan, Ummi Nazeera, Sharifah Sofia, Liza Othman dan Ayu Raudhah. lagu temannya pun saya suka…

pada yg tak pernah tgok citer ni…saya sarankan mari la tgok…kalau tak dpt tgok kat tv3 hari jumaat…bleh tgok kat cath up tv3,tp kena register dulu la…kalau malas nak registerΒ  search aje kat youtube…selamat menonton ye kawan2… πŸ™‚

ni ader sket trailer citer NUR KASIH…

suka layan citer ni sorang2…dpt feel lebeh…hehehehee…

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

Yeahhh!!! I’m in… ;)

Posted in My Stories, Promote with tags , on June 10, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

akhirnya…yg di tunggu2…photo2 yg saya submit di 24hour kl terpilih jugak…happy rasanya…hehehee…so kengkawan…kite jumpa di KLue urbanscapes nnt k… πŸ™‚

KL01

KL02

KL03

KL04

KL05

KL06

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y

Wedding of Azmir & Faezah

Posted in My Stories, Wedding on June 8, 2009 by nurli3y

salam dan slamat sejahtera…hehehee…

minggu cuti sekolah ni byk betul undangan majlis kawen-kawen…ahad lepas,070609,azmir dan faezah dah sah menjadi suami isteri…dua2 ni kawan saya masa sekolah menengah dulu…tp takde rapat mne pun…just kenal2 camtu je…diorg berdua ni keje nyer sebagai cikgu…azmir cikgu sekolah rendah,faezah lak cikgu sekolah menengah…hehehee…kebetulan saya balik cuti ke kampung di kuala kubu bharu,sebab mak sakit and kena tahan masuk wad…tp alhamdulillah mak dah sihat sket…so dpt la dtg majlis kawen diorg berdua ni…ramai jugak kawan2 sekolah yg turun…yg lama dah tak jumpa pun ader…dah jadi mcm reunion lak…hehehehee…so,tahniah la buat azmir dan faezah…minggu depan plak ader satu lagi pasanganΒ  yg bakal berkahwin…dua2 pun member sekolah gak…lama betul diorg ni bercintan cintun…dari zaman sekolah gitu…hehehehee…pergi majlis kawen,dpt kad kawen lagi…insyaAllah akan ku cuba hadirkan diri tuk makan free… :p

af01

af03

af02

Lovely,
NurLi3y

Weekend yg busy…

Posted in My Stories, Scenery, Wedding with tags , , , , , , , , on June 3, 2009 by nurli3y

assalamualaikum…

weekend ni mmg penat rasanya…tp ni la dikatakan hobby…hobby yg tak kenal penat…hehehehee…
hari sabtu saya turun kl tuk carik koleksi photo2 kl…saya nak submit kat galery 24hourKL tuk exhibition anjuran KLue urbanscapes 2009 yg akan diadakan 27june kat KLpac…kalau terpilih boleh dpt 2keping tiket free tuk masuk ke event ni…saya tak berapa tau sgt jln2 kl ni…seb baik la rizal nak teman kan saya trun shoot…thanks rizal…kalau tak dah nekad nak trun kl sorang2…huhuhu…kitorang trun erea2 stesen komuter KL ngan erea CM jerk…so dlm byk2 shoot yg saya amik yg ni la saya pilih tuk submit…

KL-KTM

cm01

cm02

cm03

cm04

cm05

sesambil tu posing2 skali… πŸ™‚

cm-me

cm-me2

cm-rizal

sesampai kat rumah setel aper yg patut,mlm start edit gambar sebab last submit 1june…dgn mate yg ngantuk dan badan yg penat ku gagahkan diri jugak mengedit dan submit photo2 ni…dah la line tenet lembab…kena la tunggu…huhuhu…

ok…abes citer hari sabtu….

————————————————————————————————————–

penat hari sabtu tak abes lagik,sambung lak hari ahadnya saya tag along dgn elly aka yanniz shoot wedding abg sulong dia kat TTDI damansara…

Wedding of Munadzam & Ayu…310509

sesi make-up

ma-01

ma-02

ma-03

ma-04

acara di dalam dewan

ma-05

ma-06

outdoor photoshoot lak…lokasi dekat tasik berdekatan SJMC subang jaya…

ma-07

ma-08

ma-09

ma-10

hensem abg elly and kakak iparnya pun cun…suke dgn hasil make-up mak andam tuk pengantin perempuan…first time shoot wedding dlm dewan…agak mencabar gak…sebab cahaya yg kurang dan shiling yg tinggi…

setelah 2tahun saya gunakan kmera D70s ni saya rasa dah tiba masanya untuk servis…tp nak servis…….duit oh duit…huhuhuhuuu…please give me some money….. T-T

i’m not a good photographer..but this is my hobby…

Lovely,
NurLi3y