Archive for March, 2009

Earth Hour @ KLCC,Malaysia

Posted in My Stories, Scenery with tags , , on March 29, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum pada yg sudi melawat ke sini… 🙂

280309 merupakan tarikh bersejarah bg Malaysia bile negara ni support kempen earth hour tuk tahun ni bg mengelakkan kepanasan global yg semakin meningkat…saya dan kengkawan sambut kempen ni kat klcc…ramai betul org yg dtg ke klcc ni tuk melihat sendiri klcc tutup lampu menaranya tepat kul8.30pm…ingatkan satu klcc bergelap…tp rupanya tak pun…hahaha…but sokay la klcc support gak kempen ni…kalau nak tutup smua lampu kang tak pasal berlaku jenayah dlm klcc…mana la tau kan…hehehee…pas menara klcc ditutup lampu saya dan kengkawan masuk ke dlm klcc sebab memasing lapar…ader gak la beberapa kedai yg support dgn tutup separuh lampu kedai diorg…foodcourt pun suram2 jerk suasana nyer sebab diorg tutup separuh lampu…kitorang mkn pun dlm cahaya yg suram…kul9.30 klcc mula terang smula…tp masa tu kitorang dah abes makan pun…hahaaa…

okla…ni ader sket gambar sebelum,antara, dan selepas klcc tutup lampu…but tak bape elok sgt kualitinye…sebab saya takde tripod pun…hahaha…

earth-hour-klccgambar ni boleh diklik tu saiz yg lebih besar sket… 🙂

ni ade sket video pasal earth hour…

Lovely,
NurLi3y

Wedding of Shima & Khiril…

Posted in Scenery, Wedding on March 27, 2009 by nurli3y

Salam pembuka biacara…heeee…

huh…bln3 ni rasanya bulan paling busy tuk saya tahun ni…dari awal bulan takde rest…hari ni la rasanya dpt rest bebetul…tido secukupnya…hahahaaa…

awal bln3 follow elly aka yaniz shoot wedding di Langkap,Perak…2nd week follow elly lg shoot pengantin yg sama kat batu pahat,johor plak…3rd week my friend haridan & esah kawen…ahadnya keje…terlepas nak g tgok event hot air bellon kat putrajaya…huhuhuu…
bln3 n gak la sgt busy ngan keje2 di opis…asyik staybek jerk…nak edit gambar pun tak sempat…hahaha…hari ni baru edit gambar2 shima&khiril yg kat langkap…tu pun sebab hari ni tak p keje…ngee ngee…gambar2 len yg kat batu pahat nyer lum usik gik…tgok lah ader mood nnt edit la gambar2 tuh…hahahaa…

to shima n khiril…selamat pengantin baru saya ucapkan…semoga kekal ke akhir hayat dan dpt anak2 yg comey mcm u all jugak… ;p

shimakhiril01

shimakhiril02

shimakhiril03

shimakhiril04

shimakhiril05

shimakhiril06

shimakhiril07

shimakhiril08

shimakhiril09

shimakhiril10

shimakhiril11

shimakhiril12

damai jerk tgok suasana sawah padi kat langkap nieh…dulu mmg teringin nak tgok sawah padi sebelum di tuai…tp time ni padi masih muda lagi…bile la agaknya dpt tgok sawah padi musim tuai…huhuuu…

shimakhiril13

Lovely,
NurLi3y

Shoot 4 Fun…

Posted in Model Photoshoot on March 10, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum wbt…

hai kawan2…bertemu kite kembali setelah saya menyepikan diri tanpa meng’update’ blog selama 2minggu…hahahaa…ke’busy’an dengan kerja2 di opis…dan juga kemalasan yg melanda diriku untuk edit gambar2 ni smua…padahal gambar2 ni shoot same day ngan rainbow girl…cuma berlainan tempat jerk…lepas shoot tema rainbow girl,kami blah dari situ sebab cuaca dah semakin panas…dah tgh hari pun…kebetulan kawan rahim yg keje dlm upm dtg…so kami mintak dia tunjuk tempat lain plak yg byk rumput2 hijau…jauh jugak la dari tempat first shoot…tempat dia agak best…sebab hijau…pastu byk pokok2…hehehee…tempat ni still dlm kawasan upm,bersebelahan tasik tepi padang golf dan jugak padang ragut lembu…tak tau lak apa nama tempatnya…sementara nak tunggu matahari condong sket kami dok lepak2 picnic bwh pokok tepi tasik dok borak2…mcm2 citer kluar…sesambil tu makan roti cicah sardin dan duku langsat yg rahim petik dari pokok…tu la makanan tgh hari kami…hehehee… :p

bile cuaca dah agak redup sket mula la shoot…kali ni just shoot 4 fun jerk…sham pun bwk baju lebeh…so alang2 tukar baju posing2 laa…then shoot gambar group skali…dah lama nak shoot posing baring atas rumput…rahim bwk tripod…pe gik…letak kmera kat tripod,shoot…susah gak nak posing baring ngadap langit nieh…silau woooo…tp yg penting,best n kami smua happy…btul tak korang… ;p

oklah…enjoy the picture… 🙂

4fun01

4fun02

4fun03

4fun04

4fun051

4fun06

4fun07

4fun08
rahim,liza,rizal,sham,nurli3y…friends 4ever…

Lovely,
NurLi3y