Archive for February, 2009

RainbowGirl…

Posted in Model Photoshoot on February 23, 2009 by nurli3y

salam kengkawan…

hmmm…ahad,220209…saya dan kengkawan,rahim,liza,rizal,dan sham menjelajah ke kawasan upm bangi…kali ni kami buat model photoshoot berkonsep kan rainbow girl…tp saya cam agak kecewa sket la…coz tak mcm yg saya imagine kan…sebab plan kami nak shoot kat ladang ragut upm yg ader pokok sebatang atas bukit tu…tp malangnya masa rahim usha tempat tu then tnyer pak gard,tempat tu ader 2 production dah tempat tuk shooting…so tak merasa la kami nak shoot kat situ…last2 kami shoot kat taman botani,serdang…masih dlm kawan upm jugak…mencabar gak nak naik bukit taman botani tuh…abes kotor kete liza yg baru je ayah dia basuh pagi tu…disebabkan kawasan tu tak yg mcm saya imagine kan,so mood pun dah lain…langit plak tak biru…tp photoshoot ttp gak dijalan kan…modelnyer kawan sekolej kami jugak…nursham namanya…thanks sham sudi nak jadi model kitorang… 🙂

oklah…ni la hasil saya yg tak  seberapa…pasni mybe nak shoot tema camni skali lagi kot…sebab tak dpt aper yg saya imagine kan…huhuhu…thanks korang yg terlibat dlm photoshoot nieh…:)

rbwgirl011

rbwgirl02

rbwgirl03

rbwgirl04

Lovely,
NurLi3y

Advertisements

Bandu Wedding…

Posted in My Stories, Wedding with tags , , , on February 16, 2009 by nurli3y

salam 2 all…

semalam,ahad,150209…saya,liza,elly,kury,syuk dan anep bangkit pergi ke wedding bandu di taman andalas,klang…sampai sana lebeh kurang kul1ptg…time tu pengantin tgh makan…berseri2 bandu ditemani wife nyer yg cantik dgn berpakaian pengantin serba hijau…

saya kenal bandu ni melalui elly…bandu ni vokalis kumpulan funky doryz…saya kenal2 camtu jerk…tu pun sebab funky doryz ni bekerjasama dgn team bangkit dulu…then slalu lepak sama2 team bangkit lepas event…

pada bandu dan wife…(tak tau nama sebenar diorg :D)…selamat pengantin baru saya ucapkan…smoga kekal bersama hingga ke akhir hayat…amin… 🙂

bandu01 elly,saya,liza,wife bandu,bandu,syuk bangkit,kury (anep takde sebab dia dah balik dulu…ade assingment nak kena siapkan…heheee…)

 antara lagu2 funky doryz ni yang saya minat  tajuknya simbolik hati…masa majlis dj wedding ader mainkan lagu ni…tersengih bandu dgr lagu sendiri kat wedding dia…hehehee…sesambil tu meh layan lagu diorang… 🙂

lagu ni pun layan… 🙂

Lovely,
NurLi3y

About Pulau Ketam…

Posted in Model Photoshoot, Scenery on February 13, 2009 by nurli3y

salam smua…

masih terasa lagi kehangatan di pulau ketam…sebab skrg ni kulit muka ku tgh mengelupas akibat berjemur kat sana…hahahahaaa…tp takpe lah…pengalaman kat sana paling penting…

oklah…ni antara gambar2 yg saya shoot masa berjalan2 kat pulau ketam…

————————————————————————————————————–

tempat ni berhampiran dgn jeti pulau ketam…waktu ni kul10am…time air surut…

pk01

pk02

————————————————————————————————————–

tempat org2 cina menyembah…

pk03

pk04

————————————————————————————————————–

orang2 di pulau ketam…

pk05budak ni suka betul bile saya nak amek gambar dia…

pk06pakcik ni la yg suggestkan kitorang beli t-shirt pulau ketam…sempat dia senyum bile nampak saya acukan kemera tuk rakamkan aksi dia naik basikal… 🙂

pk08yg tepi blah kiri ni bukan la org2 pulau ketam…tp kawan2 saya…hehehee…

pk09anak2 nelayan sdg bermain di bot…tak tau la aper yg nak dilastiknya dlm air tuh…heheheee

————————————————————————————————————–

antara pekerjaan org2 di pulau ketam ni…

pk10nelayan pulang ke rumah…

pk11untie ni tgh asingkan isi ikan parang dari tulangnya untuk buat fishball…

————————————————————————————————————–

binatang yg ader kat pulau ketam…

bpk01ni smua anak ketam…kecik sgt saiznya…ader yg saiz lebih kurang sama dgn duit 5sen…gambar ni odi yg shoot…sebab saya takde tele lens…so pinjam gambar2 odi ni tuk tatapan u all… :p

bpk02ikan ni dikenali dgn nama ikan belacak @pun ikan tembakul… ;p

bpk03burung gagak sedang mencari cinta…hahahaa…

————————————————————————————————————–

kat sini pun sesuai tuk buat model photoshoot…byk tempat menarik yg boleh dijadikan background…disebabkan rauf sepupu farihna ni takde kemera…dia la jadi mangsa kami tuk dijadikan model… ;p
mpk01

————————————————————————————————————–

time nieh dah kul5ptg…air pasang…berhampiran dgn jeti pulau ketam jugak…
pk13

 

yg ni berhampiran dekat jeti di pelabuhan klang…sekitar jam 6.30ptg…
pk14

pada sesapa yg rasa nak pergi ke pulau ketam ni leh la masuk website ni tuk sedikit maklumat… http://www.pulauketam.com/

————————————————————————————————————–

Lovely,
NurLi3y

Trip 2 Pulau Ketam…

Posted in My Stories on February 9, 2009 by nurli3y

yessss…akhirnya dpt jugak saya menjejakkan kaki ke pulau ketam…dari tahun lepas lagik plan nak p…tp ajak kengkawan smua nyer busy…huhuhu…but smlm termakbul gak angan2 ku…hahahaa…thanks korang yg sudi temankan org ke sana yerk…saya tau pasal kewujudan pulau ketam nieh lepas tgok rancangan destinasi budget kat 8tv…dekat & senang rupanya nak kesana dari rumah saya nieh…stesen kmuter pun blkg rmh jerk…

seminggu sebelum kejadian ini,bile saya dpt tau yg isnin cuti sempena thaipusam…saya cepat2 plan ajak rahim,odi ngan farihna tuk p ke pulau ketam hari ahadnya…seb baik smua ok n setuju…odi ajak kawan dia,pullah n kecik…farihna plak ajak sepupu dia,si rauf…

kami berkumpul kat erea rumah saya di mentari court dlm kul8pg…lepak minum sekejap kul8.30pg gerak ke stesen kmuter setia jaya…tiket pergi balik dari setia jaya ke port klang rm6.40…seb baik lepas beli tiket,komuter sampai…dari setia jaya ke port klang amek masa dlm 40minit gak la perjalanannya…sesampai port klang dah kul9.30pg…seb baik la tak terlepas ferry yg kul9.30pg nyer…ngam ngam jer masuk,ferry terus gerak…kalau tak kena la tunggu lagi 45minit tuk ferry yg seterusnya…tambang ferry lak rm7…

sampai ke pulau ketam lebeh kurang kul10pg…masa ni air surut…so bleh la tgok anak2 ketam,ikan belacak ngan tah ape nama siput nyer pun tak tau la saya…hahahaa…siput nyer warna putih n berbentuk 3segi…agak besar jugak la siput tuh…anak2 ketam kat situ mcm2 kaler ader…merah hitam biru kuning…pastu ader sepit besar satu jerk…odi byk la amik gambar anak2 ketam tu…sebab odi ader lens tele…dah puas tgok anak2 ketam kat tepi jeti kami mula gerak ke pekan pulau ketam…memasing setuju sewa basikal…so kami pun sewa la basikal sorang satu…murah jerk..sehari rm5…wahhhhhahahaaa…lama betul dah tak naik basikal…memasing enjoy naik basikal…kan korang??? :p

best betul kat pulau ketam nieh…pulau ketam ni majoriti penduduknya org cina…penduduknya gunakan basikal sebagai penggangkutan hari2 diorg kat pekan ni…so kurang la pencemaran udara…penduduk dia agak peramah…siap ader untie ni bg kitorang limau sorang satu…ader uncle yg suggestkan kitorang beli t-shirt pulau ketam…saya,odi dan farihna beli jugak la t-shirt sorang satu tuk kenangan…heheheee…sempat gak kitorang masuk satu rumah ni yg buat fish ball…tuan punya rumah ajak kitorang masuk tgok2 kat dlm…tp takde la tgok smua proses…stakat proses diorg siang ikan dan asingkan  isi ikan dari tulang ikan …heheheee…tp bg saya tetap satu pengalaman gak…

jauh jugak kitorang pusing2 pekan pulau ketam ni…tp rasanya tak semua tempat kitorang pergi walaupun dari kul10pg sampai la kul6ptg baru kitorang naik ferry tuk balik…hehehee…mne tak nye…skejap2 brenti posing2…lepak kat kedai makan pun dekat 2jam…hahahaaa…

oklah…ni sedikit gambar kenang-kenangan kami…gambar2 ni kebanyakkannya dari kemera farihna,rahim,odi dan pullah…gambar dari saya???kat entry satu lagi lah…sebab saya lebeh teruja nak edit gambar2 posing…heheheee… :p

pketam01

dari kiri: pullah,kecik,odi,nurli3y,rahim,rauf,farihna

pketam02

pketam03

pketam04

pketam05

pketam06

pketam07

pketam08

pketam09

geng2 perempuan… :p

pketam10

geng2 lelaki… 🙂

skrg ni terasa gik sengal2 badan akibat berbasikal…ni la jadinya bile dah lama tak berbasikal…balik2 jerk tgok muka kat cermin…muka gelap daa…tgn pun berbelang2…smuanya sebab berjemur tgh2 panas…rasanya kawan2 yg len pun sama kan???hahaha… :p

Lovely,
NurLi3y

Wedding – Azhar & Serimah

Posted in Wedding on February 7, 2009 by nurli3y

dah lebih 2minggu gambar2 nieh tersimpan…lately ni saya agak kemalasan sket nak edit gambar…hari ni dok rumah sorang2 rasa bosan lak…menggagahkan la jugak tgn ni mengedit2 gambar nieh…

lepas akad nikah (entry di bwh),pasangan pengantin salin baju tuk acara malam berinai lak…pengantin bersanding di pelamin dan majlis tepung tawar oleh sedara mara dan kawan2…

wed-12

wed-13

wed-14

wed-15

hari ahad pulak berlangsung majlis sanding…

wed-16

wed-17

wed-18

wed-19

wed-20

selesai majlis sanding dan makan2…outdoor photoshoot pulak…saya tak byk shoot pun…sebab bateri kamera dah semakin lemah…huhuuu…outdoor photoshoot ni di buat di belakang rumah pengantin je…kebetulan kat blkg rumah pengantin ada sebuah rumah lama…

wed-21

wed-22

wed-231

sebelum balik kami pulak yg bergambar dgn pengantin… ;p

wed-24

ni anak buah kepada serimah…nama nya irfan…adik irfan ni tersangat la rapat dan manja dgn pengantin…heheheee…

wed-25

ahad lepas 010209 berlangsung majlis sanding di rumah pengantin lelaki…di sg.besi kalau tak silap saya…yanniz ade ajak tag skali…tp saya ada hal lain plak…so,tak tau la lagi pasni bile plak berpeluang shoot wedding…heheheee…

pada azhar dan serimah…selamat pengantin baru dan semoga kekal ke akhir hayat…amin…mybe skrg ni diorg tgh honeymoon kot… ;p

Lovely,
NurLi3y