Archive for January, 2009

Akad Nikah-Azhar & Serimah

Posted in Wedding on January 28, 2009 by nurli3y

ayaarkk…manyak penat loo shoot wedding…lenguh tangan pegang kemera ku yg berat…hahahaaa…
xctually ni first time saya shoot wedding…tu pun atas pelawaan elly yanniz tuk tag along ngan dia…org len balik kampung sempena cuti raya cina tp saya p balik kampung org lain tuk amek gambar…heheheee…

majlis ni berlangsung di rumah perempuan…bertempat di daerah rembau,nogeri 9…mlm sabtu majlis akad nikah dan mlm berinai…siang keesokan nyer plak majlis bersanding…

bercerita sket tentang pengantin…pengantin lelaki bernama Azhar, seorg artis grafiti dan juga graphic designer…si azhar ni ada gelaran lain dlm group grafiti…tp dia segan tuk di tayangkan nama dia kat sini…hehehee…saya slalu dengar nama dia jerk tp tak pernah berjumpa…mybe pernah terserempak kat memana event…cuma saya yg tak kenal dia…hehehee…elly yanniz kawan kpd azhar…tu sebab la dia dpt job ni…pengantin perempuan plak bernama Serimah…seorg wartawan hiburan BH…ader la 3 4 org artis yg dtg ke majlis ni… :p

tuk entry kali ni saya just upload majlis akad nikah dulu…then nnt ader entry yg seterusnya…mlm berinai, sanding dan outdoor…tu pun kalau sempat edit gambar2 tu lah…heheheee…

saya baru belajar shoot2 wedding nieh…so sila la bg komen membina ye kengkawan…thanks korang 🙂

wed01

wed02

wed03

wed04

wed05

wed06

wed07

wed08

wed09

wed10

wed11

“arghh..saya tak dpt shoot yg best masa pengantin lelaki tgh pakaikan gelang dan sarung cincin serta cium dahi tuk acara batalkan air sembahyang…sebab pasangan pengantin di kerumuni oleh sedara mara dan tetamu diorg…huhuhu…seb baik la bukan job saya…hehehee… 😀 kalau tak naya…naya…huhuhuuu…”

Lovely,
NurLi3y

GlamRock???

Posted in Model Photoshoot on January 22, 2009 by nurli3y

fuh…2mlm berturut2 edit gambar2 nieh…beres juga akhirnya… ;p
seperti yg dijanjikan…ni la hasil photoshoot yg bertemakan GlamRock…pada asalnya plan kami nak shoot stail2 gothic…tp tak tau nape last2 minit rahim n the geng tukar konsep lak…sepatutnyer model 2org…tp model sorang gik sebuk menyiapkan costume tuk model pempuan pakai…hehehee…

saya tak budget pun yg rahim,rizal dan awie menyediakan costume dan props2 tuk photoshoot nieh…ingatkan nak shoot biasa2 jerk…skadar tambah make-up…tp sampai2 tempat shoot tgok2 mcm2 props ader…custome plak pergh…siap jahit2…rajin betul budak2 laki ni…hahahaa…saya dgn liza??? saya bwk kmera jerk…liza ada la bwk baju2 lebeh kot2 nak tukar…sebab kami ber2 ader dinner opis mlm tuh (rujuk entry di bwh)…majlis pun abes kul12mlm…balik rumah borak2 tido kul2pg…so takde la prepare2 sgt…bangun pagi pun lambat…asal plan nak kumpul kul8pg…tapi????? hahahahaaa…sorry la korang aku letih mlm tuh… ;p anyway…aku happy dpt bekerjasama ngan korang smua…dah lama aku nak buat photoshoot yg berkonsep2 mcm ni…terlaksana gak dgn ader nyer korang yg best… 😉 sampaikan rizal sanggup panjat dinding tuh tuk taburkan daun2…thanks ejal…costume yg ko sediakan best ;p
liza??? hahahaa…tak sangka plak aku yg ko pandai nak posing2 nieh eh…
awie??? dulu pernah praktikal di department animation kat opis saya ni…tp tak pernah nak berborak…best jugak berkawan n berborak2 ngan ko ye awie…pandai ko make-up2 ni eh…aku pun turut jadi mak andam hari tuh… ;p
rahim??? bersiap sedia ngan projek kite lepas ni plak…hahahaa…aku suka gambar liza yg kibas kain kat tangga tu…aku jeles tak dpt shoot tuh… 😀
thanks pada korang sebab atas kerjasama yg sgt2 best…dan jugak pada yg belanja mkn minum hari tu…

penat dah taip…meh enjoy gambar2 nieh… 😉
liza01

liza02

liza03

liza04

liza05

liza06

liza07

liza08

people2 behind the scene… 😉

behindscene01

behindscene02

from left : rizal(costume designer), liza(glamrock model), NurLi3y(photographer), rahim http://parim.wordpress.com/ (photographer)…front : awie (make-up)

kami budak2 baru nak belajar…sile la beri komen tuk kami perbaiki diri lagi…thanks korang yg sudi singgah ke sini… 😉

Lovely,
NurLi3y

Annual Dinner iTis Group 08

Posted in My Stories on January 21, 2009 by nurli3y

salam 2 all…

dinner01

seminggu sebelum annual dinner ni berlangsung,persoalan yg slalu di tanya oleh kebanyakkan staff itis -“mlm dinner nnt korang pakai baju ape???” hahahaaa…

170108…berakhir sudah majlis ‘Annual Dinner iTis Group 08’…itis group ader 3company…ITIS dan Mediacal (department graphic) serta ToonAsia (department animation)…ramai yg dtg mlm tuh ngan pelbagai ragam dan pakaian…ader yg pakai baju jepun la…cina la…baju jawa…arabic stail pun ade…tema annual dinner ni ‘Tradisional’…saya???pakai baju raya jerk…dikenakan dgn tudung selendang (first time pakai selendang ;p) dan kain batik letak kat bahu…hihihiiiii…

tak sangka mlm tu saya dpt cabutan bertuah…saya dpt no12…pada mulanya masa pendaftaran saya nak tukar no10 (tarikh birthday)…tp julie kate jgn tukar sebab tu no luck saya…seb baik tak tukar…mmg tak sangka2 no saya naik…sebab masa tu tinggal 2@3 cabutan gik…so ingatkan tak dpt laaa…tp rerupanya ada rezeki jugak mlm tu… 🙂 apa hadiah yg saya dpt??? heheheee…

mlm tu mmg happening…ngan lawak2 salleh yaacob ( btul ke eja nieh??? 😀 ) slaku MC mlm tuh…pastu ngan persembahan kengkawan yg dijemput ke pentas…dgn persembahan yg mantap dan selamber dari Amy search…you rock la Amy… ;p dan jugak sesi cabutan bertuah serta penyampaian hadiah bg pemenang2  anugerah yg dipertandingkan…

pada yg bertungkus lumus setelkan majlis ni…tahniah buat korunk sebab berjaya anjurkan majlis ni…harap2 tahun dpn ada lagi la ye… ;p

meh layan gambar2 mlm tu…kebanyakkan gambar dari team media itis…

dinner02

meja kitorang rasanya yg paling ramai bertuah mlm tu…saya,julie,banu dan wanG dpt cabutan bertuah…odi dan banu kena panggil ke pentas buat persembahan…kak wawa nombor dia hampir2 kena cabutan…odi dan kak sha ditugaskan naik ke pentas tuk bg anugerah… ;p

dinner03

Salleh Yaacob slaku MC mlm tu…

dinner04

Amy Search selaku artis undangan…

dinner05

yeayyy…dpt cabutan bertuah… ;p

dinner06

cuba teka apa yg ada dlm kotak ni???hihihiii…

sesi bergambar dgn kawan2 opis yg pantang nampak kmera… ;p

dinner07

dinner08dinner09

dinner10

dinner11

dinner12

 

ni la adiah yg saya dpt mlm tu… ;p

dinner13

Lovely,
NurLi3y

GlamRock Photoshoot – Coming Soon….

Posted in Model Photoshoot on January 19, 2009 by nurli3y

ayarkkk…byk penat woo shoot model nieh…masih terasa lagik kepenatan nyer…huhuhuu…

ahad|180109|saya,rahim,rizal dan awie bertungkus lumus siapkan liza tuk menjadi model photoshoot saya yg pertama kali nieh…tasik berdekatan dgn sjmc jadi lokasi…hmmm…pas shoot nak kena pilih gambar…pastu nak kena edit plak..ayoyoo…manyak kerja nak kena bwat looo…editing masih dalam proses…so,sile lah layan teaser ni dulu ye kengkawan sekalian…tunggu kemunculan hasil photoshoot yg bertemakan GlamRock ni nnt…

treaser01

model – liza
make up – awie + nurli3y
designer – rizal
photographer- nurli3y + rahim

Lovely,
NurLi3y

Sepetang di Putrajaya

Posted in Scenery on January 15, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum n hai 2 all….

hmmm…xctually gambar ni dah lama shoot…di putrajaya pertengahan bulan12 2008…pergi dgn farihna http://isitnotme.fotopages.com/

disebabkan kebosanan duduk melayan internet kat rumah ptg sabtu tuh…saya ym farihna ajak shoot sunset kat putrajaya…kitorang pergi pun dah lewat ptg…tak byk pun saya shoot…coz dok terpusing2 mencari tempat best…almaklumlah jarang dtg ke putrajaya nieh…langit pun tak brape clear ptg tuh…matahari tak berapa nampak…so hasil pun tak seberapa sgt la…hehehee…

2 farihna…thanks coz sudi kluar temankan org shoot ptg tuh… 🙂 …nnt kite plan betul2 carik tempat best shoot kat putrajaya eh…

edit-ptrjy011
ramai jugak org dtg ke putrajaya amek angin ptg2…

edit-ptrjy022
ni time nak balik dah…berenti jap tepi jalan sebab tgok view mcm best jerk… :p

Lovely,
Nurli3y

Hello Friends… ;)

Posted in My Stories on January 12, 2009 by nurli3y

Assalamualaikum n hai 2 all viewers…

Sempena tahun 2009 ni saya yg lebih dikenali as Nurliey, akan memulakan photoblog kat sini plak…nak memulakan langkah baru dalam photography…dah ader kawan ni leh la aktif sket…insyaAllah blog ni akan sentiasa di update…tu pun kalau tiap2 minggu la kluar shoot…hehehee…

so,fotopages saya yg sebelum ni akan di tutup secara rasmi…

Nikon D70s kit with Nikkor f3.5-4.5/18-70mm lens + sb800 owner…

Lovely…

NurLiey